XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

19th Century Män s Slipsar och frisyrer


Under 19th century banden var obligatoriskt för dagtid och formella slitage för män i medel- och överklassen. Det fanns många typer av band och neckwear, och dessa i sin tur kan bindas i ett stort utbud av knop. Totalt grooming var viktigt att män av århundradet, liksom, så det var viktigt för en man att ha en korrekt och fashionabla frisyr.

cravats

Cravats har sitt ursprung i den 17: e århundradet, från en kroatisk design, men de var inte enormt populär förrän i början av 19-talet. Cravats gjordes av kraftig bomull eller silke och var ofta bärs stelt stärkta. Inledningsvis män hade bara vita kravatt, men detta ändrades till att omfatta en mängd olika färger på 1800-talet pågick. I början av 19-talet, var det på modet att bära en kravatt lindade hela vägen upp i halsen, men i mitten till slutet av 19-talet stil att bära blev mer avslappnad.

PLASTRONG

PLASTRONG utvecklades under senare delen av 19-talet. De sågs som ett alternativ till kravatten, som var tung och formella. De var gjorda av ett lättare material och var ofta bärs som dagtid neckwear. Ascots ofta bundna i en lösare knut än cravats och fixerades på plats med en slipsnål. Det sägs att PLASTRONG fick sitt namn från att ofta bärs vid Royal Ascot hästkapplöpningar.

Romantiska tidsperiod frisyrer

Under första halvan av 1800-talet, var frisyrer påverkas av romantiken. Den romantiska eran såg konst, litteratur och kultur blir påverkad av skönhet och mystik i världen, i motsats till rationellt tänkande, som kämpat under eran av upplysningen. Frisyrer återspeglas detta genom att bli avslappnad och nyckfull. Fashionabla män hår tenderade att vara halva längden och vågigt.

Victorianeraen frisyrer

Från omkring 1860 och framåt började mäns frisyrer att bli påverkad av den flitiga och formella värld viktorianska eran, som varade från 1837 till 1901. Den populära mode för män hår blev mycket kortare än tidigare år. Män i slutet av 19-talet höll deras hår snyggt och på plats med oljor och växer. Även män hår hölls kort, var inte ovanligt för en man att ha ett långt skägg och mustasch.