XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

4140 Stål Specifikationer


American Iron and Steel Institute 4140 är en medlem av låglegerat verktygsstål familj kännetecknas av små mängder av spårelement läggs till en annars enkel stål. Dessa spårämnen, jämfört med enklare stål såsom 1040, förbättrar egenskaperna hos 4140. Eftersom 4140 är relativt enkel, används det i ett bredare spektrum av tillämpningar än mer specialiserade verktygsstål som D eller S-serien av stål.

Kemi

I termer av kemi, AISI 4140 innehåller mätbara mängder av kol, molybden, kisel, fosfor, svavel, krom och mangan. Vart och ett av dessa element tillsätts för särskilda egenskaper och i vissa mängder. Kol på mellan 0,38 och 0,43 procent är viktigt att vända järn till stål och göra stålet kunna värmebehandlas. Krom (0,8-1,1 procent), magnanese (0,75-1 procent), kisel (0,15-0,35 procent) och molybden (0,15-0,25 procent) ge stålet lagt seghet och vridstyrka. Fosfor (mindre than.035 procent), svavel (mindre än 0,04 procent) finns i alla stål och anses vara föroreningar.

Värmebehandling

AISI 4140 har tillräckligt kol närvarande för att möjliggöra adekvat värmebehandling. Rekommenderade härdning förfaranden för att få stål upp till 913 grader Celsius för normalisering (eliminering av stress inom stål). Efter det kyls ordentligt, värma stålet till 843 grader Celsius före släckning den i olja. Segheten hos stål gör bearbetning i dess härdade formen svår. Emellertid, efter glödgning av stålet vid 871 grader C följt av en långsam kylning, är stålet mycket mjukare och mycket lättare att bearbeta. Det kan sedan värmebehandlas efter bearbetning för att framställa en hård, exakt punkt.

tillämpningar

Eftersom AISI 4140 är en måttligt enkel stål med en hög grad av seghet och draghållfasthet, är den användbar för maskinbearbetade tillämpningar såsom kugghjul, skruvar och fästelement. Den lägre kostnad på grund av enkel kemi i kombination med de fysikaliska egenskaperna gör det också ett bra val för axlar, axlar och strukturella komponenter. Eftersom emellertid stål har en lägre kolhalt än andra stål, betyder det inte hårdnar i samma grad. Detta gör hårda, skarpa kanter, såsom de som finns i knivar, svårt.