XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Äldre Sorter av Dahlias


Dahlias finns i många storlekar, färger och former. De är en favorit blomma för att klippa och användning i vaser, och långvariga. Historien om blomman är lång, med den tidigaste västerländska omnämnandet av anläggningen in i 1570, enligt Stanford Dahlia Project webbplats. Många äldre sorter av dahlia är populära med moderna trädgårdsmästare, på grund av sin skönhet, nåd, doft, färg och form.

Biskop av Llandaff

Enligt Old House Journal, biskop av Llandaff, som infördes 1927, var en av de första heirloom dahlior på att återupptäckas av moderna trädgårdsmästare. Med vinröd-brons blad och scarlet blommor omgiven av levande gul ståndare, har detta prisbelönta släktklenod dahlia varit med vid flera botaniska trädgårdar, inklusive Waves Hill och Heronswood, enligt Old House Gardens hemsida. Blomningarna av biskopen av Llandaff är tre till fyra inches i diameter, med en växt höjd av 2 till 3 fot.

Jersey Beauty

Enligt Fine Trädgårds webbplats, Jersey Beauty anses 20-talet mest berömda mängd dahlia. År 1922 fick det en amerikansk Dahlia Society poäng på 98, den högsta någonsin, enligt Old House Gardens hemsida. Det infördes för handel 1923. växer till en höjd av 6 till 7 fot, ger detta kraftfulla dahlia rikligt 4- till 6-tums rosa diameter blommor.

Thomas A. Edison

Blommor av Thomas A. Edison dahlia, uppkallad efter uppfinnaren, har en rik lila färg som fördjupar mot mitten av blomningen. Blommorna växer 6 till 8 inches i diameter, och anläggningen når en höjd av fyra till sex fot, vilket gör det en prålig tillägg till någon trädgård. Denna mångfald av dahlia infördes 1929.

Union Jack

Med pinwheel liknande röd och vit randiga blommor, är Union Jack dahlia en av världens äldsta sorter av dahlior. Stanford University Dahlia Project webbplats noterar det som registreras i 1911 i England, även om vissa källor uppger att det registrerades så tidigt som 1882. Blommorna i Union Jack är 3 inches i diameter, och det växer till en höjd av 2 till 3 fot .