XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Arbetsbeskrivning av ett call center ledare

Arbetsbeskrivning av ett call center ledare

Arbetsbeskrivningen av ett call center ledare berör alla operativa funktioner. Medan ett callcenter ger en viss tjänst för sina samtal från en rad möjliga alternativ, kärn uppgifter gruppledare fortfarande ganska liknande. Ett callcenter ledare verk aktivt verksamhetens mål, riktlinjer och rutiner, genomför standarder i bolagets utbildning och utveckling, stöder agenter, hanterar upptrappning, övervakar kö, och fungerar tillsammans med administration.

Identifiering

Ett callcenter ledare fungerar som huvudmedel, tillsyns assistent och administrativ samverkan. Gruppledarna för teletjänstcentraler har expertis av alla agentrelaterade uppgifter. Som en resurs för företag kunskaper och arbetsrutiner en sådan call center, presiderar en ledare över medel, samtal i kö, transaktioner, upptrappning, och kvaliteten på verksamheten. Andra stödjande ansvar för call center team ledare består av övervakning, coaching, och olika former av praktiska hanteringen.

Betydelse

Operativ vägledning är det betydelsefullt syfte av ett call center ledare. Som en agent upplever en problematisk samtal är tillgänglig och tillmötesgående ledare kapabel att ge stöd eller ge råd vid varje given situation. Som en förlängning av ett företags callcenter administration, kan gruppledaren deltar som en agent under rusningstid av inkommande samtal volym. Eskalering samtal vid ett center team ledarens ansvar att ta och lösa.

Fungera

Samtals köer får, behålla och anger antalet samtal som väntar ett svar från levande agenter. Medelhastighet på svar, och taltid, producera samtal. Medvetenhet om både kön och samtals produktion prioritera de funktioner för ett call center team ledare. Som en kö nivån stiger uppmuntrar lagledare alla agenter att vara tillgänglig för inkommande samtal. När en hel grupp är service till samtal, kommer ledaren att fungera som en agent.

expert Insight

Om än försäkran om optimala aktiva callcenterverksamhet, är en teamledare ansvarar också för områden som stöder funktionalitet. Medan företagets representanter för avdelnings utbildning och utveckling upprätta protokoll och standardförfarande, är det bland de ansvar call center team ledare att genomdriva sådana detaljer. För att förbättra prestanda av ett call center, agenter får en-mot-en coaching och relevanta uppdateringar från gruppledaren.

Förebyggande / Lösning

Kvalitetskontroll för ett call center är bland bolagets ansvar som dess gruppledare delar. I syfte att upprätthålla ett företags standarder i tjänsten är genomförandet av övervakningen. Två format för att övervaka stöd att bibehålla effektivitet och kvalitet i samtalstransaktioner - fjärr och sida vid sida. På ett rullande schema, kommer samtalet centrets ledare regelbundet genomföra båda formaten för att övervaka agent prestanda. Gruppledaren övervakning ger områden av möjligheter för agent utveckling.

överväganden

Som Que och agentrelaterade ansvar är i hanterbara ordning, anser ett call center lagledare särskilda projekt. Sådana projekt som kan vara inom gränserna för en call center inkluderar bekräftelse till e-post - elektroniskt eller post, svar på röstmeddelanden, memo utskick, datainmatning och bearbetning, tilldelning delegation, som bidrar till agent recensioner och konferenser med verkställande eller övervakande personal . Förmågan att göra flera saker är en viktig egenskap för ett call center ledare.