XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Bröllopsklänningar i 70-talet


Trenderna för bröllopsklänningar på 1970-talet varierade under hela decenniet. Vissa saker - som nya tyger - stannade samma, medan stilar förändras för att reflektera modetrender. Par som vill erbjuda en nick till 1970-talet stilar, kan besluta att använda vintage bröllop modet när man väljer en brud klänning.

tyger

Med kommersiella tyg fattandet tekniker och tillströmningen av syntetiska tyger, konsumenterna såg en ökning av nylon, polyester och maskintillverkade spetsar på 70-talet. För bröllopsklänningar, dessa tyger erbjuds ett prisvärt alternativ till silke, naturlig satin och handgjorda spetsar samtidigt hålla skimmer och inredningen av de dyrare material.

De tidiga 1970-talet

Sheer nylon, spets och en flödande look dominerade början av 1970 brudklänning stilar. Klänningar hade en midja, ofta med en lång A-linje kjol. De klänningar var ofta två skikt bestående, med en polyester eller nylon satin enligt klänning helt täckt av ett skikt av spets eller dekorerade nylon. Höga, viktorianska kragar gjorde ett utseende och Camelot hylsan, loss från armbågen till axeln och tätt monterade från armbågen till handleden, var populär.

Mid-1970

Syntetiska tyger fortsatte att användas för bröllopsklänningar, tillsammans med naturliga silke och spetsar för dem som hade råd dem. Den snäva midjan sett under tidigare år började lossas och höjas till en empirestil. Extra prydnad sattes till halsen i form av volanger och trim och fållen på kjolar presenterade veckade volanger. Den viktorianska kragen var fortfarande populär, men ärmarna var lösare i ballongen stil, som passar tätt endast vid handleden. Inte alla klänningar var rent vitt. Andra populära färger var grädde, beige och mjuk rosa.

Slutet av 1970

Modet hos disco eran inspirerad brudklänning mode. Fladdermus ärmar, även kallade dolman ärmar, blev populär. Denna nedskärning har ett brett, svepande textilslangen på toppen av armen som smalnar ner och blir monterad vid armbågen, underarmen och handleden. Baksidan på bröllopsklänningar ibland sänks på undersidan klänning, med en ren tyg som täcker de exponerade tillbaka områden. Långa tåg och stora stycken blev vardagsmat.