XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Bulletin Board Idéer för en sagotema


Prinsessorna, tappra riddare och talande djur som fyller sagor har gjort genren en favorit bland barn i århundraden. Dessa berättelser ge studenterna en flykt från den verkliga världen och ge dem möjlighet att aktivera sin fantasi genom att betrakta ett land där även det omöjliga är möjligt. Lärare kan använda elevernas intresse för dessa korta bitar av prosa till sin fördel både genom att läsa berättelser med sina elever och genom att dekorera klassrummet anslagstavlor med en sagotema.

Saga Serier

Låt eleverna att reflektera sin förståelse av handlingen i en saga genom skapandet av saga serier. Läs flera sagor med studenter, utsätta dem för enkla tomter av dessa klassiska berättelser. För att starta verksamheten, ser över vissa tidningen serier för att bekanta eleverna med genren. Ge studenterna ark innehåller en serie tecknade block, och ge dem möjlighet att skapa sina egna serier för att illustrera handlingen i en av sagorna du läser i klassen. Posta student skapade band på klassrums anslagstavla. Utöka verksamheten genom att låta eleverna att rösta på sin favorit band, och presentera konstnären som skapat verket med en speciell art award.

Sagatecken Jämförelse

Medan sagatecken är påhittade, eleverna sannolikt aktieåtminstone några karakteristiska med dessa mytomspunna individer. Ge eleverna möjlighet att överväga hur de liknar och skiljer sig från sagatecken genom att skapa en karaktär jämförelse Venn-diagram på ett klassrum anslagstavla. Skapa två stora överlappande cirklar på klassrummet anslagstavla. Märk en cirkel som "Sagatecken" och den andra som "Me." Ge varje elev med tre papperslappar. Instruera eleverna att tänka på en karaktär som de själva väljer och fundera över hur de jämför med den siffran. Be eleven att skriva en detalj om en karaktär att de inte delar på en slip, en egenskap som de två delar gemensamt på en annan och en egenskap som är specifik för dem på den tredje. Låt eleverna att häfta deras papper glider i lämplig plats, placera den om tecknet i "Sagatecken" cirkel, den som de delar i den överlappande sektionen, och drag som är specifika för dem i avsnittet "Me" . Uppdatera kortet när du flyttar hela enheten, uppmuntra eleverna att fortsätta att överväga sina likheter med de tecken som de upptäcker genom utforskandet av sagor.

Saga Math

Numbers spelar en viktig roll i många sagor. Siffrorna tre och sju särskilt visas vanligen i denna litterära formen. Utforska begreppet siffror i sagor genom att skapa en "saga Math" anslagstavla. Placera siffrorna ett till 10 på ett klassrum anslagstavla. Efter att ha läst en rad av sagor, be eleverna att brainstorma en lista över tecken eller föremål som förekommer i var och en försedd antal. De kan till exempel säga att Cinderella förlorat en toffel eller att det fanns sju dvärgar att hjälpa Snövit. Skriv varje objekt som eleverna nämner på ett index kort, och häfta det under lämplig siffra på bordet. För att förlänga aktiviteten, nuvarande studenter med matematiska problem som hänvisar till styrelsen, såsom "Om blinda möss och Snövits dvärgar var alla delta i en middag, hur många platser skulle värden måste ställa?" Låt eleverna att referera till styrelsen som de slutför dessa matematiska pussel.