XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Byta Coax på en Shakespeare Marine Antenn


När du behöver byta koaxial eller koaxialkabel, ansluter VHF-radio till båtens Shakespeare glasfiber sprötantennen, är processen enkel. Du bör komma ihåg att Shakespeares VHF radioantenner, precis som den marina VHF-radio sitter på båtens instrumentbrädan, kräver en koaxialkabel tippas i båda ändarna med en PL-259 kontakt, samma typ av kontakt din marin VHF-radio använder. En tredjedel av jobbet är klart när du se till att ersättningskabeln har rätt kontakter.

Instruktioner

1 Stäng av VHF-radion. Titta på baksidan av radion och hitta antennkabeln. Vrid kragen - den gängade ring som skruvar på baksidan av radion - i kontakten medurs tills antennkabeln kan dras från radion.

2 Gå till din antenn. Ser vid basen av antennen och hitta på antennkabeln. Vrid kragen på kontakten medurs tills antennkabeln kan dras från radion.

3 Sätt på den nya koaxial i den gängade handelen av kontakten på basen av antennen mittstiftet på kontakten. Pressa kragen upp till hankontakten och trä den på kopplingen. Skjut vattentät hylsa upp över kontakten.

4 Tryck mittstiftet på kontakten på nytt koaxial i den gängade handelen av kontakten på baksidan av din radio. Pressa kragen upp till hankontakten och trä den på kopplingen. Skjut vattentät hylsa upp över kontakten.