XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Call Center Mål för ett CV


Callcenter ofta anställa. En snabb bläddra igenom olika jobbsökande webbplatser kommer sannolikt att dyka upp åtminstone en eller två annonser för sådana positioner. Även om det verkar som teletjänstcentraler har svårt att hitta och behålla anställda, betyder det inte att de kommer helt enkelt anställa någon som gäller. Liksom alla jobb kommer att skräddarsy dina mål till läget kraftigt öka chanserna att få en intervju.

Personliga skickligheter

Ett sätt att närma sig ett call center CV mål är att lyfta fram personliga färdigheter. Lagarbete förmågor är en bra sak att nämna, eftersom dessa jobb innebär att hjälpa eller söka hjälp från andra. En annan sak callcenter söker är god kommunikationsförmåga. Att kunna tydligt förmedla instruktioner eller förklara fakta är viktigt, speciellt i en teknisk support eller säljmiljö. Det är också bra att nämna personliga egenskaper såsom artighet och tålamod, eftersom vissa som ringer kan vara irriterad eller oförskämd. Ett bra sätt att skriva något sådant här skulle vara "Söker teknisk support position där jag kan använda starka artighet, kommunikation och samarbetsförmåga för att ge utmärkt kundservice". Detta uttalande inte bara belyser ovanstående relevanta förmågor, men det påminner också arbetsgivaren vad dessa färdigheter kan medföra.

Tekniska förmågor

Datoranvändning förväntas i ett call center, så att nämna någon relaterad kunskap är garanterad att fånga rekryterare uppmärksamhet. Datorkunskaper är mycket bred, så det är viktigt att forska i arbetskrav och tala om vad som är relevant. Beroende på läget, kan datainmatning innebära in personlig information eller ta PM samtidigt på telefonen. Som ett resultat, keyboarding färdigheter är nödvändiga för att dokumentera saker snabbt och effektivt. Naturligtvis är förbjudet att använda mobiltelefoner annan viktig förmåga. Call center-telefoner är inte riktigt så enkelt som vanliga telefoner, så att veta hur man använder dessa enheter är alltid bra, även om de varierar från plats till plats. När fokus på kompetens, kan du skriva något som "Letar du efter en kundtjänst position där avancerad keyboarding, datainmatning och telefon kompetens kan ge effektiv, god service." Förutom att lyfta fram datorn och telefonen kunskap, denna mening visar också hur dessa förmågor kan generera hög produktivitet.

erfarna Sökande

Professionell återuppta författaren Kevin Donlin förklarar att en sökande bör fokusera sina mål för att illustrera hur han kan bidra med. För dem som har arbetat i ett call center, nämna denna erfarenhet är ett bra sätt att fånga arbetsgivarens uppmärksamhet. Det kan vara något i stil med "En kund serviceläge där jag kan föra över fem år av call center och erfarenhet av försäljning." Detta kort fras visar tydligt vad du letar efter och hur call center kan dra nytta av att anställa dig.

oerfarna sökande

Bristande call center erfarenhet betyder inte att du inte kommer att få en intervju. Callcentercareers.com förklarar att kundservice erfarenhet är avgörande för ett sådant jobb. Det som är bra är att de flesta människor minns har arbetat i kundtjänst på en eller annan punkt, till exempel kassörer, servitörer eller front desk domstolstjänstemän. I det här fallet kan man säga något om ditt mål såsom "En kundtjänst position där jag kan föra över fyra års relaterad erfarenhet". Detta visar att dina kunskaper är fortfarande gäller för arbetet i fråga, även om du inte har arbetat i ett call center innan.