XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

De traditionella dräkter från kinesiska


Traditionella kinesiska kläder är annorlunda än vad de flesta människor tänker på när de tänker på kinesisk klänning. Kläderna bärs i Kina idag är en mycket moderniserad version av kläder bärs traditionellt i det förflutna. Traditionella kinesiska kläder kommer från runt 1100AD. De flesta traditionella kläder som bärs i Kina idag är baserad bort av klädstilar från denna period.

Män

Kinesiska män bar en serie långa kläder i traditionell klädsel. De män bar en lång i tunika som nått sina vrister eller golvet. Denna tunika var ofta vit eller annan neutral färg. Under tunika hade en mandarin krage. Över den neutrala tunika, de män bar en annan tunika som nådde till knäna eller strax nedanför. Över tunika hade en v-ringning. På vintern skulle män bära långa, vadderade jackor över sina tunikor. På fötterna bar män långa strumpor och svarta tofflor som ser ut som moderna båt skor. Män bar sitt hår i en topknot med en lång fläta hängande ner på baksidan.

Kvinnor

Kvinnor klädda på samma sätt som män. Kvinnor hade också två separata tunikor precis som män. Men kvinnor över tunika var längre än män och nådde till anklarna eller ner till golvet. Kvinnorna skulle ofta accessorize tunikan med ett brett bälte. Kvinnor skulle också bära en sjal över sina axlar. Kvinnor bar långa strumpor och rundade skor är utformade för att passa över bundna fötter. Forntida kinesiska kvinnor tvingades att böja sina fötter i hälften från födseln, vilket gav foten en udda form. Kvinnor bar sitt hår i bullar och accessorised med band och huvudbonader.

pojkar

Barn klädd på samma sätt som vuxna. Men många barn bar byxor enligt deras långa tunikor. Pojkar hade en neutral färgad enligt tunika som ibland delades upp i byxor. Över den neutrala tunika pojkarna bar en knälång tunika med en mandarin krage. Pojkarna bältade ofta deras tunikor med långa remsor av tyg. Precis som vuxna män, pojkar bar topknots på toppen av sina huvuden med en lång hästsvans eller fläta. Pojkar bar långa strumpor och svarta skor precis som vuxna män.

flickor

Flickor bar kläder som liknar den i pojkar. En flicka skulle bära två tunikor över varandra precis som kvinnor. Den under tunika nådde till golvet. Emellertid över tunika var kortare än den för vuxna kvinnor och gjorde ofta inte nå under vaden. Flickor hade bundit fötter precis som kvinnor, och skulle bära mångfärgade skor som passar över den ovanliga foten form. Flickor skildes deras hår i mitten och hade små bullar eller flätor.