XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Den spinner fungerar inte på min tvättmaskin


En tvättmaskin som misslyckas med att snurra lämnar tvätten våtare än vanligt och kräver mer tid i torktumlaren. Även om en spinner kan sluta fungera efter ett antal skäl, är orsaken som vanligtvis tillskrivs en komponent som har blivit fel på maskinen. En preliminär maskin inspektion kan hjälpa begränsa möjliga orsaker till spinner nedbrytning och avgöra om du behöver konsultera en bricka maskin reparation specialist för att hjälpa dig med reparationen.

Bruten Lid Switch

En bricka maskin har ett lock switch som säkert fäster luckan stängd när tvättmaskinen är i drift. Locket omkopplaren är i grunden en säkerhetsåtgärd för att förhindra dig från att nå in i tvättmaskinen i midcycle och bli skadade. Men om locket omkopplaren inte att låsa, kan det förhindra tvättrumman från spinning. Öppna tvättluckan och lokalisera lockbrytare. Flytta fingret över brytaren och lyssna efter ett klickande ljud. Om du inte hör det "klickar" omkopplaren är bruten och behöver bytas ut.

Felaktig lågnivåvakt

Vattennivån omkopplaren, även känd som tryckbrytaren, reglerar vattennivån inuti tvättmaskinen. Omkopplaren skickar en signal till kontrollkonsolen när vatten når en viss nivå i maskinen, och styrkonsolen styr vatteninloppsventilen att stänga. Om vattennivån switch går dåligt eller raster, är det inte på ett korrekt övervaka brickan vattennivå och kan störa centrifugering. Om du misstänker att vattennivån switch är defekt så rådfråga en tvättmaskin reparation specialist för att byta ut det mot ett nytt.

Slitna Belt Drive

Äldre-modell tvättmaskiner och några nyare toppmatade som har åtminstone ett bälte som driver motorn till vattenpumpen och transmission. En bricka med en lös eller inte remdrift kommer inte att fungera korrekt, producerar luktar bränt, skriker och inte snurra. Rådgör tvättmaskinen manual för instruktioner om var man kan hitta remdrift på tvättmaskinen. En gång hittade, se till att det inte har glidit ur läge. Det bör ha en avleda spänning på högst en halv tum. Om bandet verkar lösa, slitna eller skadade, byt ut den.

Motor Coupler

Nya tvättmaskiner, som frontmatade tvättmaskiner, har vanligtvis en motorkopplare i stället för en remdrift. Motor kopplaren tjänar väsentligen samma syfte som den remdrift: att snurra trumman och aktivera vattenpumpen för att trycka ut vatten ur tvättbalja. Det består av tre skivor som ansluter med överlappande flikar. Med tiden med upprepad användning tvättmaskin, kan flikarna gå sönder och orsaka att motorn vackla. Som ett resultat, inte motorn inte producera tillräckligt med kraft för att driva transmissionen för att rotera trumman, och därmed brickan låter att inleda centrifugeringen. Eftersom du måste ta bort motorn att utvärdera motorkopplingen, är det bäst att kontakta en tvättmaskin reparation specialist för att inspektera bricka och göra nödvändiga reparationer.