XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

DIY Designs for Protein Plockare för akvarium


En proteinskummare är en extremt enkel bit av utrustning som är avsedd för användning i ett akvarium. Den rengör akvariet genom att köra luftbubblor genom vattnet. Dessa luftbubblor fånga organiskt material och uppsamlas därefter i en kopp på toppen. Det finns flera DIY designer, som alla arbetar från liknande idéer.

Allmän information om Protein Skimmer

Protein skummare är långa rör. Vid toppen av röret är en avtagbar uppsamlingskopp, där skummet innehållande det organiska materialet samlar. Nedanför detta är ett rör eller en kolonn genom vilken skummet avges till koppen. . Under denna är den viktigaste delen av bräddavloppet, i huvudsak bara en större del av röret med ett hål i toppen där vattnet kommer in och en i botten där luften kommer in en gemensam akvarium tillbehör kallas airstone - egentligen bara en bit rock full av hål - generera bubblor. Rören transportera vatten till och från bräddavloppet, och en annan transporterar luften. Det behövs en pump för att motivera vattnet, och en annan för att pumpa i luften.

Tom Sasala s DIY Skimmer

Detta är den i särklass enklaste av DIY bräddavlopp som finns på webben. Den är gjord nästan helt av PVC-rör, akrylplattor och ID slang. Alla dessa delar är förbundna med varandra med PVC cement eller akryl lim. Uppsamlingskoppen är byggd av två akrylplattor och en bit av ID slang, med ett annat ID rör rinner in i bottenplattan. Kroppen är byggd av en bit av ID rör med hål borrade på den för vatten in- och utresa och luft inträde och placeras ovanpå en annan akrylplatta. Den airstone placeras på botten av detta rör. Det finns också en PVC-rör och armbåge som används för att leverera om vattnet. Denna design kommer med utmärkta instruktioner och hjälp visuella hjälpmedel.

Jeff Sell s DIY Skimmer

Denna skimmer är mycket mer komplicerat. Den är tillverkad främst från PVC-rör, även om kroppen är också byggd av akryl rör. Det finns många, många bitar för att ansluta med denna design, men skimmer fungerar väl en gång konstrueras. Men eftersom det finns så många små bitar för att minska, är det förmodligen bäst att gå med Tom Sasala, om detta är ditt första projekt. Dessutom kan denna design vara svårt att visualisera med bilden ingår, och instruktionerna är inte alltid klart.

Larry Jacksons Skimmer for Dummies

Larry Jackson har även en proteinskummare design som är tillgänglig på nätet. Liksom Jeff Sell version, är det ganska komplicerat, med en massa små delar för att klippa och koppla ihop. Gillar också Jeff Sell versionen, är detta skimmer konstruerat mestadels av PVC-rör och olika adaptrar och armbågar för att ansluta olika storlekar tillsammans. Denna konstruktion gör också användningen av gängade delar, och därför kräver teflontejp förutom PVC cement. Denna design är lite större än de andra, ca 54 inches tall när du är klar, och är avsedd för större akvarium. Men det kommer med ett utmärkt, lätt att förstå lista visuella delar.