XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

DIY Jaguar XKE Convertible Restoration


Infördes 1961, Jaguar XKE cabriolet var en mil markör i historien av Jaguars och sportbilar. Den eleganta och kraftfulla kropp har en distinkt, flytande form. Den XKE har en kraftfull 3,8-liters twin cam sex motor ger 265hp, innovativa 4 skivbromsar, och nådde topphastigheter på 150mph, vilket var snabbare än någon annan vård i produktionen vid den tidpunkten. Bilen kostar £ 3636 när den först kom ut 1961, vilket var halva priset av en Ferrari och bara några få dollar mer än en Corvette, som båda det överträffade. Jag E-typ restaureringar kan ge en god avkastning på ett utmärkt bil. Akta dig för rost, komplexa elektronik och potentiellt kostsamma reparationer och reservdelar.

Instruktioner

1 Kontrollera din Jaguar XKE konvertibel för rost. Skönheten i design kan motsäga det faktum att rost äter bort golvbrädorna och karossdelar. Reparera rostskador kan kräva att ta hela fordonet isär, inklusive karosseridelar, golvbrädorna och undervagn. Otillräcklig lapp bara gör det smutsigare grund av överdriven Bondo som nu måste tas bort. Den XKE roadster är särskilt mottagliga.

2 Ta motorn för full tillgång till kroppen för att ersätta rostiga ut delar. Använd en automatisk spett som låter dig justera bilen i valfri vinkel utan att behöva krypa under, på ryggen. Detta verktyg kommer att spara tid och pengar. Ta bort fläckar i golvbrädorna, karosspaneler, inredning, och var som helst på kroppen för att avgöra behovet av att helt isär bilen för att komma åt all rost drabbade areas.and se till att din nya karossen kommer att pågå.

3 Svetsa vinkeljärnet över stag i samband med XKE roadster innan du tar bort stora delar av bilen för att stabilisera ramen och bibehålla formen så att du kan sätta Jaguar XKE cabriolet ihop igen lättare själv. Lägg delarna i ett organiserat sätt och logga dem.

4 Sätt tillbaka golvpapp, eventuellt upphävande du behövs för att ta bort panelerna till vilka trösklar är fästa, en högriskrostområdet, fot- med nya paneler av plug svetsning samma hål som borrades för att avlägsna golvet eller någon annan paneler och kroppsdelar.

5 Prime kroppen och paneler med rostskydds prime och montera alla delar enligt den schematiska du anges. Du kan behöva hålla flytta runt dem för att få dem alla att passa ordentligt igen, vilket innebär att huven, dörrar och fönster nära.

6 Byt ut fönster växlar, dörrlås och säkringar med moderna delar. Dessa fungerar mycket bättre och upprätthålla kosmetiska integritet. Den mycket hållbara ursprungliga läder och säten, om inte i fruktansvärda skick, helt enkelt måste rengöras och bytas ut. Träet streck är bättre med en hög lack snarare än lackering eftersom många tror att originalet är långt mer attraktiv.

7 Begär ett äkthetsintyg från Jaguar Heritage. Det faktum att siffrorna på motorn matcha den ursprungliga fordonet ökar värdet på din XKE roadster betydligt.