XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

DIY Kåpor


Med den ökande populariteten av anpassade motorcyklar, många hem-baserade cykel byggare letar efter nya sätt att forma kåpor, som är utformade för att ge en mer aerodynamisk form till en motorcykel. Om du funderar på att bygga upp egna kåpor, finns det några viktiga faktorer att beakta.

Basic Fairing Design

Sport cyklar kräver en hal, aerodynamisk form företrädesvis en förmåga att skapa en strömlinjeformad ficka i luftflödet för att minska motståndet. Kryssare och touringcyklar använda kåpor som en form av vindruta, styra luftflödet över eller runt ryttaren att minska vind stötar och exponering för väder och vind. Ta dig tid att noggrant planera ut utformningen av dina kåpor, skissa din design som du går till kött ut.

detaljerade Elements

En annan faktor att beakta när man utformar din kåpan är om komponenterna närvarande på cykeln själv. Sport cykel kåpor har kanaler och kanaler som är integrerade i karossen för att förbättra kylning och jämna luftflödet när den passerar genom cykeln. Detta är särskilt viktigt för luftkylda motorcyklar, där flödet av kylluft kan begränsas av en kåpa. Också bestämma hur och var kåpan kommer att monteras.

Fairing Construction Material

När utformningen av kåpan är klar, noga överväga det material du kommer att använda för att bygga din kåpa. De flesta moderna kåpor är tillverkade av ABS plast, glasfiber eller kolfiber. Glasfiber tenderar att vara det vanligaste medier för eftermarknads- och DIY kåpor, främst på grund av dess lägre kostnad och allmän användarvänlighet, men det kräver ett visst mått av förberedelse.

Mock-up

Börja med en grundläggande modell av din nya kåpa innan du hoppar direkt i tillverkningsprocessen. Skulptera prototyp från lera, kartong eller sprayskum. Det finns så många tillgängliga metoder; Välj en som passar in i din budget. Ta din tid som du utvecklar mock-up, lägga på viktiga delar av din design som du går. När prototypen mock-up är klar, jämföra det med din ursprungliga skisser och cykeln själv. Om det uppfyller dina förväntningar, gå vidare till tillverkning. Om inte, är det tillbaka till ritbordet.

Byggprocessen

Fabrication kan göras på två nivåer: som en engångs stycke utan en form eller som ett gjutet stycke för massproduktion. Engångs har fördelen att vara mindre kostsam, men kräver uppmärksamhet till detaljer med den slutliga produkten. Alternativt gjutna stycken kräver mer arbete och material på den främre änden, men lämnar en polerad färdig produkt. Börja genom att skikta en hud av glasfiber (eller andra lämpliga media) över mock-up, att bygga upp lager som behövs för avsedd utformning. Denna hud kommer att kräva utjämning med spackel och en kvarn, lämnar den redo för färg och montering om används som en engångsföreteelse. För gjutna stycken, kommer denna hud bildar pluggen, som en form kommer att byggas kring.