XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

DIY: Planer för en skärm bashögtalare


Akustisk skärmstrategier har använts i audiofil högtalar designs för årtionden. Mellanväggar hänvisa till eventuella bilagor eller platta skärmar för högtalar förare som skiljer den främre delen av en förare kon bakifrån akustiskt. Stora slutna lådor som kallas oändliga skärmar absorberar helt och hållet en bashögtalare bakre ljudkomponent. Andra stora skärmar i form av platta skärmar skingra woofer främre och bakre ljudkomponenter i en dipol-dispersion arrangemang. Denna platta dipolen går i ett rum hörn och fungerar bra med små hemmabiosystem.

Instruktioner

1 Skär båda långsidorna av spånskivor arket så att den smalnar av från 24 inches vid bottnen till 18 inches på toppen. Det bör utgöra en lång, symmetrisk parallellogram. Reservera de två skurna sidorna för att bilda bakre benen.

2 Skär en 3-av-10-tums oval slits i ansiktet av arket centrerad omkring 28 inches från det breda botten. Använd en rullnings såg eller bärbar pussel att göra snittet.

3 Runda både de inre och yttre kanterna av urskärningen med en router hörnet rundare bit liksom hela yttre kanten av baffeln.

4 Lägg baffeln sidan nedåt på en plan yta och centrera främre monteringsytan på woofer över utskärning på baksidan av mellanväggen. Se till bashögtalaren är centrerad över urtagningen och är på samma avstånd från båda sidor av baffeln. Markera utanför cirkeln av woofer liksom alla dess monteringshål. Sätt woofer undan.

5 Använd en borr djupbegränsare att borra hål för små ¾-tums träskruvar. Poängen är inte att borra eller skruva igenom på framsidan av panelen.

6 Lay baffeln in i ett rum hörnet tills sidorna är platt mot väggen och den övre och nedre formen en triangel med väggarna. Skär överblivna spånskivor remsor i benen och hängslen för att stödja mellanväggen vid ungefär samma vinkel. Limma benen på plats och klämma dem. Låt limmet torka i minst en dag.

7 Fint sand baffeln och avsluta det efter dina önskemål.

8 Montera plattan förstärkaren till den bakre delen av baffeln genom att använda benen för att hjälpa till att stödja det. Montera woofer till baksidan av baffeln, med hjälp av ett tunt skikt av RTV silikontätningsmedel på front packningsyta. Skruva försiktigt en träskruv i varje pilothål, helst med en ljussättning vridmoment, för att inte tömma hålen.

9 Anslut de positiva och negativa utgångsanslutningar på förstärkaren till motsvarande positiva och negativa högtalarterminaler, med hjälp av elektronisk löda på högtalarterminalerna vid behov. Skydda baksidan av högtalaren under lödning.

10 Anslut subwoofer ingångarna till hemmabio subwoofer ut eller stereolinjeutgångarna från förförstärkare ut. Leta reda på högtalaren i hörnet ca 4 inches ut varifrån det skulle röra någon vägg. Anslut förstärkaren till en vägguttaget. Ställ crossover förstärkaren till ca 90 Hertz och dämpa volymen tills du vet hur det låter. Experimentera med systeminställningar tills du är nöjd med det totala ljudet.