XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

DIY Plywood akvarium


Använd plywood som ett billigt sätt att bygga ditt eget akvarium. Marin plywood används för tankar upp till 450 liter. Detta akvarium projekt kommer att hålla 140 liter vatten. Planerna för akvarium kan ändras för att göra en större eller mindre akvarium. Välja storleken och formen på ditt akvarium är en fördel att bygga din egen plywood akvarium.

Instruktioner

1 Sand ner alla kanter på plywood för att avlägsna eventuella grader eller ojämnheter.

2 Placera 24-tums ombord på sågen hästar och placera en ring av vattentätt lim runt kanterna. Denna bräda fungerar som botten av akvariet.

3 Ställ 16-tums-by-8-fot ombord i jämnhöjd med en av de 8-fot långa kanter på bottenplattan. De två korten göra en 90-graders vinkel. Fäst två genom att placera skruvar i 3 - tums mellanrum genom bottenplattan i den 16-tums ombord. Du kan borra från under sågen hästarna upp eller vända skivorna och borra nedåt. Använd klämmor för att hålla skivorna på plats medan du drill.You nu har botten och baksidan av akvariet.

4 Vänd akvariet så att bottenplattan är vertikal. Placera två 16- med 22,5-tums skivor på motsatta sidor av akvariet botten i jämnhöjd med sina kortare kanter och tätt mot ryggen. Använd en klämma för att hålla ihop brädorna. Fästa dessa brädor till akvariet botten med skruvar på samma sätt som ryggen.

5 Placera en 3-tums-by-8-fot ombord längs framsidan av akvariet och skruva fast med skruvar var 3-tum. Detta är botten av glasramen för framsidan av akvariet. Limma alla sidorna tillsammans som inte har skruvar i dem och låta limmet torka i 12 timmar.

6 Kör en sträng av lim längs ena sidan av var och en av de 3-by-10-tums skivor. Stå en 3-by-10-tums ombord upp på toppen och vid vardera änden av glasramen botten, med den limmade sidan jäms med akvarium sidor. Dessa är de sidor av glasramen. Kör en skruv genom glaset karmsidorna i akvariet sidor var tre tum. Lägga den andra tre-tums-by-8-fot ombord över toppen av glasramen och skruva den på plats.

7 Sprid ut glasfiberväv och skär den att passa insidan av tanken, minus hålet för glas. Lappar tyget på alla sömmar i akvariet. Placera duken i tanken och sprida harts över den med en färg brush.Let harts torka i 12 till 15 timmar. Trimma någon duk som sträcker sig ovanför akvariet.

8 Line glaset med ramen i akvariet. Placera akvariet caulk runt alla kanterna på glaset och tryck på caulk i glaset. Hålla glaset i ramen med kraft för att ta bort alla bubblor. Låt täta torka och applicera ett andra skikt av täta. Låt detta skikt rundade.

9 Fäst 12-by-22 halv-tums ombord på baksidan och glasram som ett stag med skruvar var 3-tum.