XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Dominique Kyckling Kännetecken


Dominique kycklingar producera bruna ägg och kött. Dubbla syftet rasen har sitt ursprung i England och nådde USA i mitten av 1800-talet. Den Dominique anses vara en av de första kyckling raser i Amerika. Det är en ovanlig ras i små flockar i USA. Den amerikanska Poultry Association Standard perfektion erkänner både standard och Bantam Dominiques.

Färg

Dominique kycklingar har omväxlande vita och svarta ränder. Spärr är tunn. Barred Rock kycklingar har också svart och vitt spärr, men staplarna är bredare. Dominiques har gula ben och röda örsnibbar. Unghöns (unga kvinnor) har en mörkare skaft färg än tuppar (unga män).

Kroppsform

Dominique kycklingar har en bred och hela kroppen. Standardstorleken tuppar genomsnittliga 3.18kg. och hönsen väger ca 2.27kg. Bantam Dominiques genomsnitt ca 0,68 kg. Dominiques har en ros kam medan liknande färgade Barred Rock kycklingar har en enda kam. Den Dominique har långa, framträdande svansar.

Chick Color

Behandla Dominique kycklingar har en svart kropp med gula fläckar på vingarna, huvud och undersida. Könet på chick bestäms av färgen. Den gula fläck på huvudet av unga kvinnor är mer solid och kompakt än plåstret på huvudet av unga män.

Ägg och köttproduktionen

Dominique höns lägger i genomsnitt 230 medelstora ägg per år eller cirka tre ägg per vecka. De börjar lägga ägg från sex månaders ålder. Hönsen är lugna, broody och goda mödrar. Dominiques producera bra kvalitetskött. Rasen har tunga fjäderdräkt, och fjädrarna används för fyllning madrasser och kuddar.

egenskaper

De tidiga förfallande Dominique kycklingar anpassa sig till ett brett spektrum av förhållanden. De är kalla härdiga och trivs i frigående samt inneslutningsförhållanden.