XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Effekterna av dålig kost på din hälsa


Dålig kost är skadligt för fysiska och känslomässiga välbefinnande. Många kroniska sjukdomar kan bero på en dålig diet.

Effekterna av dålig kost på din hälsa

Betydelse

En diet fattig på näring äventyrar din hälsa. Det ökar risken för sjukdomar såsom typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar, högt kolesterol, övervikt, högt blodtryck, benskörhet och cancer.

Fungera

Dålig kost påverkar också dina tankeprocesser och det sätt som din kropp fungerar i allmänhet. Det kan leda till ökad kroppsfett, långsammare mental problemlösning, lägre kärna styrka, långsammare muskel svarstid och minskad vakenhet.

typer

Dålig kost är också den ledande bidragsgivare till utvecklingen av gikt. Detta är ett smärtsamt tillstånd i lederna som kan resultera i permanenta skador. Den orsakas av en ackumulering av urinsyra.

andra krämpor

Bortsett från kroniska sjukdomar, andra sjukdomar som depression, ätstörningar, stress och trötthet är ofta förknippade med dålig kost.

Effekter på barn

Det är särskilt skadligt för barn att berövas näring i deras utvecklings år. Enligt forskare vid University of Southern California, undernäring under de första levnadsåren leder till destruktiva beteenden som aggressiva och antisociala drag i hela barndomen och sen tonåren. Dessutom kan en dålig kost försämra ett barns neural utveckling, vilket leder till en lägre IQ.