XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Eucalyptus Tree Sjukdomar


Det finns mer än 700 olika typer av eukalyptus trees.The eukalyptus tillhör familjen Myrtaceae och är vanligtvis en mycket härdig, insektsdödande träd i naturen, men det har några vanliga problem med sjukdom. När sjukdomen slår eukalyptus, kan det torka ut ett enda träd eller spred sig till en hel plantage eller skogsarealen, beroende på vilken typ av sjukdom.

eukalyptus Rust

Eukalyptus Rust (Puccina psidii) eller guava rost, är den enda rost sjukdom, som angriper eukalyptusträdet. Detta är en allvarlig sjukdom som angriper unga skott, sticklingar, plantor eller en mogen träd som har skadats. Denna sjukdom orsakar deformerade blad leder till avlövning och hämmad tillväxt. Sjukdomen dödar ofta eukalyptusträd. Eucalyptus rost sprids genom sporer. Personer som arbetar eller besöker platser där eukalyptusträd har rost bör noggrant rengöra sina kläder så att de inte sprider sjukdomen på annat håll. De första tecknen på eukalyptus rost är små upphöjda fläckar på infekterade områden. Dessa områden vända färgen på äggulor i ett par dagar.

kräfta

Kräfta sjukdom orsakas av chrysoporthe cubensia svamp, och det infekterar bark och cambium av eukalyptusträd först. Cankers är nedsänkt nekrotiska lesioner. När en trädgren är infekterad med kräfta, bladen gulnar eller brunt och wilts. Bladen genomgår en process av avlövning kallas Mycosphaerellas. Om den inte behandlas, kan kräfta gördel hela branschen, döda lem eller ens hela trädet.

antraknos

Anthracnos eller kvist gissel, dödar grenar och kvistar av eukalyptusträd. Symptomen på sjukdomen varierar beroende på väder och tid på året som det inträffar. Vissa symtom blad som skrumpna och curl. Bladen kan också ha sjunkna skador på stjälkarna. Styra denna sjukdom genom att kratta och förstöra de fallna löv och kvistar som de faller under årstiderna. Under vintern, beskära bort infekterade kvistar och grenar. Beskärning under vintermånaderna också förbättrar luftcirkulationen i trädkronorna, bidrar till att förhindra denna sjukdom sprids.

Phytophthora Fungi

Phytophthora svampar är ett namn för root, krage, fot och krona röta. Symptomen på sjukdomen är missfärgade blad som blir hämmad och släppa easly. Om man skalar bort barken av eukalyptusträd, kanske du märker att stammen har vänt kanel brun eller mörkgrå färg, och det kan utsöndras med svart eller rödaktig sav. Tillväxten av en infekterad eukalyptusträd kommer att bromsa och successivt minska.

mjöldagg

Mjöldagg är en sjukdom som är lätt att känna igen, eftersom det ser ut som vitt pulver på toppen av bladen av eukalyptusträdet. Denna sjukdom kan snedvrida nya lemmar eller hämma trädets tillväxt. När infekterade växter har denna sjukdom, kommer infekterade blad sjunka innan de ska. Plantera träd där det kommer att få full sol, och inte spraya bladen när du vatten.

Hjärta eller Sap Rot

Hjärta eller sav röta är en svampsjukdom som orsakar träet i centrum av bålen eller extremiteterna av eukalyptus till förfall. Hur lång tid det tar denna sjukdom att förfalla trä varierar från några månader till flera år. Hjärta eller sav röta orsakar trä att förlora sin styrka, dödade splintveden lagring och ledande vävnader i trädet. Inga synliga skador brukar ses om barken skurits eller skadad att avslöja hålrummet inuti. Att förhindra att detta händer, klippa ut alla döda eller sjuka ben. När du beskär, göra nedskärningar så regnet kommer rinna av det avsnittet, inte samlas där.