XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Fakta om Granny Smith äppelträd


En Granny Smith-äpple träd producerar äpplen som är ganska tårta. Äpplen odlas på en Granny Smith äppelträd skiljer sig från de flesta andra typer av äpplen eftersom Granny Smith-äpplen alltid grön och ändrar inte färg för att indikera mognad. Granny Smith äppelträd är ganska lätt att odla och är inte alltför mottagliga för sjukdomar eller angrepp.

Historia

Granny Smith-äpple träd är hemma i Australien. Granny Smith äppelträd går tillbaka till 1868 till en chans planta som upptäcktes av en kvinna vid namn Maria Ann Smith. Detta är ursprunget till Granny Smith namn. En chans plantan är en term som definierar en växtarter upptäcktes av en slump. Det är tänkt att Granny Smith utsädet är en ättling till den europeiska Wild Äppelträd.

Användning av äpplen

Granny Smith-äpplen anses alla ändamål äpplen. De har en jämn grön hud och har strävt och fast kött. Granny Smith-äpplen äter äpplen samt matlagning och bakning äpplen. Granny Smith-äpplen kan göras till äppelmos, äppelpajer, och många andra apple skomakare och kakor. Granny Smith-äpplen är också önskvärt att deras långa hållbarhet. De kommer att stanna skarpa mycket längre än andra sorter av äpplen.

bär frukt

Granny Smith äppelträd är inte av själv pollinera sort. För att kunna växa Granny Smith äppelträd, måste en ytterligare äppelträd av ett annat slag också odlas inom närhet till Granny Smith träd för att pollinering och fruktproduktion i Granny Smith träd. Några rekommenderade pollinerare äppelträd inkluderar Golden Delicious, Gala, och Fuji äppelträd. En närliggande pollinerare träd som är bördig gör det möjligt för Granny Smith äppelträdet att bära Granny Smith-äpplen.

Rätt vård

Granny Smith äppelträd med framgång kan odlas i zonerna sex, sju, och åtta. De måste ha minst sex timmars solljus varje dag. För att uppmuntra den mest fruktproduktion, måste en Granny Smith äppelträd beskäras regelbundet för korrekt förgrening. När Granny Smith-äpple träd beskäras på detta sätt, kommer det att bli friskare, kommer att ha starkare ben, och kommer att bära mer frukt tidigare under säsongen. Granny Smith äppelträd som korrekt beskärs kan leva mer än 50 år.

Etablering

Granny Smith äppelträd är i stånd att växa i många olika typer av jord. Dessa äppelträd anses vara en av de snabbast växande äppelträd. Efter den initiala säsongen för korrekt etablering av trädet, kan äpplen från ett Granny Smith äppelträd skördas. De Granny Smith-äpplen är oftast redo att plockas av november och dessa äpplen kommer att stanna färsk och aromrik till nästa vår.