XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Fördelar och nackdelar med måttband


Många av de verktyg som människor är beroende av ofta tas för givet. Den måttband är ett av de mest använda verktygen i hem förbättring, liksom många arbetsmiljöer. Från och med 2010, det finns många olika typer och modeller av måttband, var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Metalliska Måttband

Stålband åtgärder har tillverkats sedan 19-talet, och är den vanligaste typen av måttband används i byggandet. De är extremt hållbara och kan mäta upp till 100 fot, beroende på måttbandet. De är extremt kompakt och kan enkelt tas med från plats till plats. Deras främsta nackdelen är risken att metallen kan skära in i huden under användning. De också inte så lätt manipuleras, så att mäta ett område som inte är en rak linje kan vara svårt.

Mjuka Måttband

Används vanligtvis runt hem eller för att sy ändamål, mjuka måttband är mindre undvikande och robust kusin till stål måttband. Som hårda måttband är tillverkade av metall och har förmågan att vara & amp; ldquo; klickade & amp; rdquo; tillbaka vid mycket höga hastigheter, och orsaka nedskärningar på handen, mjuka måttband förhindra att detta händer. De kan också användas för områden som är svåra att komma in, såsom trånga utrymmen och sprickor, eftersom de är lättmanövrerade. Eftersom mjuka måttband är lättmanövrerade till nästan vilken form och storlek, kan de användas på runda områden, något som & amp; rsquoen; s nästan omöjligt för metallmåttband. De flesta mjuka måttband inte rulla upp till en enhet, och är utformade för att täcka mycket kortare avstånd än traditionella stål måttband, vilket gör dem mer ofördelaktigt att använda på större jobb som kräver mycket rörelse.

Laser Måttband

Många av de gammaldags måttband har gjort vägen för nyare och mer avancerad teknik. Laser måttband är ett av de nyaste typerna, som erbjuder många fördelar jämfört med äldre, mer traditionella modeller. Den största fördelen med laser måttband är den hastighet med vilken de arbetar. De behöver bara placeras i ett område och inför mot en hård yta av ett annat område att korrekt mäta avstånd. Beroende på typ, kan laser måttband också arbeta med mycket längre sträckor. Nackdelen med laser måttband är att de kan vara svåra att använda i situationer när du inte har en faktisk yta att studsa lasern på den motsatta änden. De förlitar sig också på batterier, som kräver ersättning från tid till annan.