XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Framgång tips för en Btech elev


Att nå framgång med BTECs innebär att man väljer relevanta kurser och göra det mesta av arbetserfarenhet, som BTECs är yrkeskvalifikationer, inriktade på specifika branscher. Eleverna visar prestation genom en portfölj av bevis, så god organisationsförmåga är också viktigt. Lärs ut i skolor, sjätte-form högskolor och högskolor, BTECs täcker en rad nivåer. De flesta universitet accepterar nivå 3 BTECs som motsvarar en nivå.

Att välja rätt kurs

BTEC ämnesområden inkluderar IT, konst och design, affär, vård och omsorg, media, offentlig service och vetenskap. Innan du börjar en BTEC kurs ska studenten bedöma deras lämplighet för utvalda arbetsområden för att förbättra sina chanser att lyckas. Slutföra en gratis online yrkesval frågeformulär hjälper styrbeslutsfattandet. Tester matcha personlighet, värderingar, kunskaper och ambitioner att en mängd olika jobb. Eleverna ska också undersöka tillgången på jobb i deras område. Personliga preferenser, såsom viljan att flytta, kan påverka möjligheterna.

Personliga skickligheter

Studerar för en BTEC skiljer sig från studera för GCSEs eller A Nivåer, eftersom det inte finns några tentor och studenter bedöms grupparbete samt individuellt arbete. Fungerar bra med andra studenter som uppfyller tidsfrister hela kursen är två nycklar till framgång. Eleverna måste också vara beredda att vara flexibla i sin inställning, eftersom uppdragen kan vara icke-traditionella, såsom att göra en video eller skriva en affärsplan. En annan framgångs tips är att aldrig vara rädd för att be om hjälp från BTEC lärare, som är där för att ge personlig rådgivning och stöd.

Arbetserfarenhet

Framgångsrika studenter dra full nytta av den arbetslivserfarenhet som krävs för att slutföra BTEC kurser. Arbetslivserfarenhet är en möjlighet att bilda nätverk inom utvalda arbetssektorer, gör nyttiga kontakter och lära sig vad industrin har att erbjuda. Eleverna kan också få realistiska feedback från chefer och kollegor om deras prestanda. Vara tydlig om kontaktpersoner i händelse av frågor eller problem, och exakta roll arbetskrav ökar chanserna för lyckade placeringar. Ett annat tips är att spela arbetslivserfarenhet arbetsuppgifter, kompetens inblandade och resultat, för senare bruk på CV.

Organisera ditt arbete

Välskrivet, lätt navigerat portföljer som visar tecken på framgång är avgörande för framgång på BTEC kurser. Lärarna brukar beskriva kurs strukturer i början av kurser, och en spets är att använda denna information för att ställa in en kurs fil med märkta avdelare. Eftersom kursen fortskrider, är det då lätt att lämna arbetet i rätt område, göra anteckningar och uppgifter lättare att hitta senare. Studenter med system för att organisera bevis spara tid och stress när sista kursen tidsfrister tillvägagångssätt.