XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Haitian dans Historia


Haitiska dans är ett mångkulturellt fenomen. Rörelserna och stilar är jordnära, själfulla och elegant, med rötter i Afrika, franska och indiska kulturer. Den 20-talet kom en global medvetenhet, förståelse och beundran för danser i Haiti.

Afrikanska slavar i Haiti

Haitiska dans är en blandning av afrikansk, indiska och franska traditioner. När afrikaner där förs till Haiti för att arbeta som slavar, de bar också med sig sina musik, dans, religion, ritualer och sedvänjor. Med tiden, de afrikanska kulturella traditioner utvecklats och melded med den inhemska indiska och franska kulturer.

Voodoo

Voodoo har ett inflytande på haitiska dans. Enligt haitiska religion och folklore, gudarna och gudinnan som kallas Loa eller L'wa, skapade dansrörelser. Sådana rörelser omfattar ett brett spektrum av dynamiken från subtila till aggressiv.

katherine Dunham

Katherine Dunham är en amerikansk dansare och koreograf som krediteras med att utsätta världen till danserna i Haiti. År 1935 reste hon till Haiti och Jamaica för att studera infödda dans. Vid hennes ankomst tillbaka till USA, Dunham förde henne arsenal av kunskaper och färdigheter till den amerikanska scenen och gjorde haitiska dans i en formell konst.