XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Historien of Nursing Uniformer


Utseendet och stilen av sjuksköterskor uniformer har förändrats kraftigt under de senaste två århundradena. Som yrket blev mer respektabel i allmänhetens ögon, har sjuksköterskor försökt att förbättra komfort och funktionalitet av sina kläder.

Före 1860

I de tidigaste historiska redogörelser, munkar, nunnor och andra religiösa arbetare gjorde omvårdnad uppgifter som permanenta sjukhus var inte utbredd innan 19th century. De första ammande uniformer härleddes från nunna vanor.

1860-1940

När Florence Nightingale öppnade sin Training School för sjuksköterskor i 1860, fick yrket mer respekt och en vanlig uniform. En av hennes elever utformat en uniform som inkluderade en långärmad klänning med en stärkkrage, ett förkläde med axelband och en fransig lock som band under hakan. Senare cape liknande plagg som kallas tafsar sätts till en enhetlig.

Mid 20th century

Under andra världskriget, var sjuksköterskan golv längd klänning förkortas till halva vaden, och locket blev mer konservativ i stil, utan hakan remmar. På 1950-talet och 60-talet, många uniformer tappade förkläde för en haklapp stil i fronten, och "piller låda" hatt infördes.

1970-1980

Under 70- och 80-talet, engångspappers mössor och förkläden blev mer populär, och så småningom uddar och mössor försvann. Eftersom fler män kom in i yrket, en enkel vit tunika uniform med axelklaffar blev standard utseende för sjuksköterskor.

1990 till nutid

Under 90-talet, sjuksköterskor började bära scrubs. Outfits var lättare att rengöra och mer bekväm att arbeta i än klänningar. Idag är de flesta sjuksköterskor i USA bär skurar i en variation av färger och mönster.