XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur berättar du en gammal Fostoria amerikansk mönster från en ny?


Den amerikanska mönstret från Fostoria Glass Co är den mest samlat mönster av Fostoria s glas. Det är också känt som nr 2056. Bitarna infördes 1915 och fortsatte i produktion fram till 1986. Under sin 70-åriga produktion, den amerikanska linjen inspirerat många dubbelgångare. Under de senaste två åren av produktion, var den amerikanska mönstret gjorts av Indiana Glass Co. Efter 1986, formarna såldes till Dalzell-Viking Glass Co, vilket gjorde utvalda delar av detta mönster genom det sena 1990-talet. Veta skillnaden mellan de gamla Fostoria bitar, kan nyare Fostoria och lookalikes vara utmanande även för erfarna samlare.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av Fostoria pjäs du tittar på. Några av de tidigaste glas i den amerikanska linjen var "Boudoir" bitar. En uppskattad och sällsynt gamla amerikanska mönstret av Boudoir uppsättningen är Boudoir burk, ofta förväxlas med den vanliga Quart burk. Andra tidigare och mer begränsade bitar inkluderar stormlyktan, senap burk eller bläckhorn, hårnål rutan, och melass kan.

2 Väg och mät glas. Äldre Fostoria amerikansk glas är tung. Nyare bitar, ibland med samma formar, är lättare. En uppslagsbok kommer att ge exakta mått. Mätningar av genom 1/2 tum indikerar en ny pjäs.

3 Titta på glas under god belysning. Autentiska Fostoria amerikanska bitar är klara, skarpa och lätt att se igenom. Nyare bitar visas ofta tråkig. Fostoria använde en brandpoleringsteknik.

4 Känn kanterna av glasvaror. De Fostoria amerikanska bitar har skarpt definierade kanter. Nya stycken har en mer rundad utseende och känsla. Den tydliga upphöjda kubdesign står ut mot en plattare lookalike.

5 Vet de år som Fostoria gjorde den amerikanska mönstret i färg. De flesta av den amerikanska mönstret är kristall utan färg. Från 1925 till 1927, var några stycken infördes i azurblått, kanariefågel och ljusgrön. I mitten av 1950-talet genom 1963, den amerikanska linjen var tillgängliga i vitt och ljusgrönt mjölkglas. Mot slutet av produktionen av den officiella amerikanska linjen, var en koboltblått används. Andra färger indikerar pjäsen är en del av depression glas, genom Jeanette glas, eller från Indiana Glass Co.

6 Besök en antik återförsäljare för att få praktisk erfarenhet att jämföra vikter och kvalitet bitar. Den amerikanska mönstret är lätt tillgänglig, och butiken kan ha vissa lookalike bitar, vilka är collectible i sin egen rätt. De tidigaste dubbelgångare var kubistiska mönster som gjorts av Jeanette på 1930-talet.