XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur dra nya ledningar 6EU7 till 12AX7


Vintage elektroniska beslutsfattare utrustning används 6EU7 vakuumröret för radioapparater, gitarrförstärkare och andra ljud redskap. Om du använder din utrustning ofta, kan du finna dig en bristvara av detta rör. Den 12AX7 rör, som är tillgänglig från flera källor, har liknande specifikationer den 6EU7, men det har olika stiftanslutningar. Om du har viss erfarenhet av elektronik reparation, kan du dra om den 6EU7 uttag för att ta 12AX7 röret. Även om du måste koppla om varje stift i sockeln bör verksamheten ta under en timme.

Instruktioner

1 Koppla ur utrustningen från vägguttaget och låt det sitta i en halvtimme. Ta bort locket som skyddar rören och andra elektroniska delar. Du behöver tillgång till undersidan av chassit för att arbeta på ledningar röret uttaget.

2 Leta reda på 6EU7 röret och ta bort den från sockeln genom att ta tag i röret, dra upp och vickar något. Ställ röret åt sidan.

3 desolder tråden vid stift 1 genom att trycka på lödkolven spetsen, uppvärmning av leden precis tillräckligt för att smälta lodet och dra den flytande lod av med Tennsug. arbeta försiktigt desoldered tråd lös med lång näsa tänger. Ta en 2- till 3-tums bit maskeringstejp och linda den på viran. Skriv numret "9" på bandet med filtpenna. Du kommer att avlödning och märkning varje tråd på sockeln enligt den nya PIN-kod. Var noga med att lämna röret uttag s löda klackar så ren och intakt som möjligt.

4 desolder tråden vid stift 2 som tidigare, märka den med tejp och skriva "4" på bandet. Det bör inte finnas någon tråd på stift 3. desolder tråden vid stift 4 och märk den "3." Desolder tråden vid stift 5 och märk den "2." Desolder tråden vid stift 6 och märk den "1" Desolder tråden vid stift 7 och märk den "6." Desolder tråden vid stift 8 och märk den "7." Desolder tråden vid stift 9 och märk den "8."

5 Förbered en 3/4-tums bit # 22 tråd genom stripp 1/4 tum av isoleringen från varje ände. Använd lång plattång för att infoga en ände i lodet klackarna för stift 4 och 5 av röret uttaget. Vrida kabeln runt lodet klacken med tången så tråden gör en fast förbindelse med klacken. Löda endast anslutningen vid stift 5 vid denna tidpunkt.

6 Torka bort sliten eller skadad ändarna av trådarna du desoldered i steg 4. Skär bort skadade tråd med tråd strippor, sedan band tillbaka 1/8 till 1/4 tum av isolering för att ge intakt tråd, om det behövs.

7 Anslut kablarna till rör hylsor, med hjälp av de märkta siffrorna som en guide. Ansluta kabeln märkt "1" till stift 1, "2" till stift 2, och så vidare. Notera att stiftet 4 kommer att ha två anslutningar - en för den bygel till stift 5 och den andra för tråden märkt "4." Observera också att 6EU7 hade ingen koppling till stift 3, men 12AX7 gör. Dubbelkolla alla anslutningar. Crimp ledningarna till lodet klackarna och lod.

8 Sätt 12AX7 i det tomma röret uttaget. Byt elektronik täckning för utrustningen.