XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur du gör din egen Spice Blend


Kryddor kan vara den avgörande faktorn huruvida en maträtt är välsmakande eller intetsägande. Det är möjligt att köpa kryddor individuellt eller i förblandade blandningar. Några vanliga sevärdheter på butikshyllorna, såsom italiensk smaksättning och curry är i själva verket blandningar av flera kryddor. För att göra din egen krydda blandning, antingen för att likna vanliga blandningar eller att skapa något nytt, köpa torkade kryddor i lösvikt eller i små förpackningar och börja blanda tills du hittar en kombination som är bäst för dig.

Instruktioner

Purchase the individual spices you would like to include in your blend. 1 Köpa enskilda kryddor du vill ha med i blandningen. Italienska krydda innehåller vanligtvis oregano, basilika, timjan, mejram och rosmarin. Curry innehåller vanligtvis koriander, spiskummin, kardemumma, peppar, chili, kanel, bockhornsklöver och gurkmeja. För att göra en egen version av någon av dessa, eliminera en eller flera ingrediens eller lägga till egna. För att göra din egen blandning från början, minns vad kryddor du brukar använda tillsammans i en skål. Till exempel kan du ofta använder basilika, vitlök och havssalt tillsammans. Använd dessa kryddor som utgångspunkt för din blandning. Köpa torkade örter om du vill använda de kryddor som en garnering, köpa pulveriserade kryddor om du vill blanda din blandning i soppor och grytor.

Crush the herbs you wish to use in your blend. 2 Krossa örter du vill använda i din blandning. Om du har köpt torkade örter i små flingor, kan de redan vara tillräckligt liten för att kombinera med andra örter. Om kryddorna måste krossas, köra dem en i taget genom en krydda kvarn eller kaffekvarn; krossa dem individuellt med en mortel och mortelstöt; eller placera varje ört i en plastpåse och krossa den med en brödkavel. Om du använder en krydda kvarn eller kaffekvarn, se till att inte kvarn örten att alltför fin en konsistens.

Combine a little of each spice into a mixing bowl or a plastic container with a lid. 3 Kombinera lite av varje krydda i en bunke eller en plastbehållare med ett lock. Beroende på din smak önskemål kan du använda mer eller mindre av en viss ört eller krydda. Blanda kryddorna tillsammans med den träslev eller stänga behållaren och skaka det att kombinera ingredienserna. Din blandning är nu klar att användas.

Transfer the spice blend to an airtight container and keep it in a cool place for six months to a year. 4 Överför krydda blandningen till en lufttät behållare och förvara den på en sval plats för sex månader till ett år. För att se till att krydda blandningen är fortfarande färskt nog att använda efter en tid i lager, se till att den fortfarande har en doft. Om det inte har någon doft, bör den bytas ut mot en ny blandning.