XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur du vet när ett svänghjul är dåligt


Svänghjul, som används i fordon som är utrustade med standard transmissioner, tjänar tre syften. De har tänder på utsidan ringen av hjulet att start använder för att dra runt motorn. De bidra till att balansera motorn så det går smidigt och håller vibrationer till ett minimum. De ansluter även motorn till transmissionen när kopplingen är inkopplad. Det finns massor av stilar och mönster av svänghjul, men alla av dem behöver skicka samma tester innan de används.

Instruktioner

1 Inspektera tänderna på svänghjulet. Normalt slitage indikeras av blanka markeringar där start enheten ingriper med tänderna. Detta är acceptabelt slitage. Trasiga, spruckna eller flisas tänder är inte acceptabelt. Byt ut svänghjulet om så är fallet.

2 dyka upp igen svänghjulet om normalt slitage anges på kopplingen passytan. Koppling tillverkare kommer inte hedra någon garanti om detta inte görs. En liten avvikelse från perfekt plan, så lite som 0,005 inches, är tillräckligt för att orsaka chattering och hoppar när kopplingen är inkopplad.

3 Kasta svänghjulet om onormalt slitage indikeras. Detta inkluderar mejsling spår som bärs i ansiktet på svänghjulet. Alltför mycket metall måste avlägsnas för att bringa svänghjulet att helt plana. Slipning av svänghjul platt och återanvända det kommer att resultera i att kopplingspedalen är för låg. Också ersätta svänghjulet om det är späckat med blå ränder. Dessa är platser som, trots att de är slipas bort under renovering, kommer bara tillbaka när den nya kopplingen tas i bruk. De skapar ojämna greppunkterna och är inte värt risken.

4 Kasta svänghjulet om det finns sprickor runt monterings bulthål, eller ytsprickor att spindelnät kopplingen yta och verkar vara mer än yta djup. Dessa sprickor är tecken på utmattning och rekommenderas inte för återanvändning i prestanda eller lastbilstillämpningar.