XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur frysa selleri och lök


Grönsaker som inte normalt är lagrade i frysen, såsom selleri och lök, bli mjuk och fuktig när frysta felaktigt. Dessa grönsaker undergår en textur förändring vid frysning så att de är typiskt kyld för färskt bruk. Frysning selleri och lök gör ger en lagringsalternativ långsiktigt om du använder tinade grönsaker i tillagade rätter såsom en soppor eller grytor. Grönsakerna behåller sin smak och konsistens förlusten är inte märkbar efter tillagning.

Instruktioner

frysning Selleri

1 Tvätta selleri i kallt vatten. Välj skarpa stjälkar med få strängar för att frysa eftersom halta eller tuff selleri inte tål frysning bra.

2 Skär sellerin i halv-tums eller längre stycken. Ändra längden på bitarna som är nödvändiga, beroende på storleken på bitar du tänker använda i framtida rätter.

3 Ta en kastrull med vatten till en full koka. Släpp selleri bitar i kokande vatten, tillsätta mer än 0.227kg. selleri på en gång.

4 Koka sellerin i 3 minuter. Ta selleri från vattnet med en hålslev och placera den i en skål med isvatten för att stoppa tillagningsprocessen.

5 Töm selleri i ett durkslag. Pat selleri ytan torr med en ren pappershandduk.

6 Mät halv-cup portioner av det beredda selleri. Wrap delarna i frysen wrap. Placera de inslagna paketen i en frys förvaringspåse och avlägsna så mycket luft som möjligt genom att trycka ner på påsen medan försegling. Frysa omedelbart.

frysning lök

1 Tvätta löken i kallt vatten. Skala av yttre skinnet av glödlampan.

2 Skär löken i önskad storlek bitar för att använda i framtida recept. Både tärnade lök och ringar frysa väl.

3 Placera 1/2-cup portioner i små fryspåsar. Trycka ut luften ur påsarna och tätning stängd.

4 Lägg påsarna i frysen. Om påsarna plana påskyndar frysning.