XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur installerar jag kopparrör och galgar i taket?


Kopparrör används som ett medel för vattenförsörjning för apparater i hemmet. Det är vanligtvis antingen 3 / 4- or 1/2-inch i diameter. Det löds ihop med koppar lederna kallas kopplingar. Installera kopparrör i tak kräver att det löper antingen parallellt med (och mellan) takbjälkar eller vinkelräta (vid 90 grader) till reglarna. När den löper parallellt, röret hängare (stagning) håller den på plats. Emellertid röret löper vinkelrätt mot reglarna kräver att hål borras först för röret genom reglarna.

Instruktioner

1 Placera kopparrör ovanpå eller under takbjälkar, om det kommer att löpa vinkelrätt mot reglarna. Markera varje regel (i mitten av dess bredd) där röret kommer att köras. Borra ett hål i varje regel varumärke - för 1/2-tums rör, använd en 3/4-tums borr, och i 3/4-tums rör, använd en 1-tums bit.

2 Tryck den första delen av röret genom hålen, följt av den andra delen. Flytta det gemensamma så det är lika mellan reglarna. Sand båda ändarna av röret, med hjälp av smärgelduk. Även sand insidan av en rak koppar koppling. Applicera sedan lödpasta till alla slipade områden. Pressa rörändarna in i varje ände av kopplingen. Tryck nu i nästa stycke av rör genom hålen i bjälklag, och förbereda gemensamma på samma sätt som tidigare. Följ på liknande sätt tills alla rör och skarvar har upprättats och trycks ihop.

3 Rulla 12 inches av lod från dess spole och slå på gasolbrännare. Värm den första kopplingen på båda sidor och röra spetsen av lodet till ett av kopplings fogar - mellan rör och koppling. Om det är varmt nog för att smälta lodet, tillämpa 3/4 tum av lod runt hela sömmen. Då löda kopplingens andra sömmen. Ta bort alla löda droppar från sömmarna med en gammal trasa. Nu löda alla andra kopplingar på samma sätt.

4 Mät, klippa och förbereda kopparröret som tidigare (om du installerar röret mellan takbjälkar) och skjut rören i ändarna av den första kopplingen. Nu installera den andra bit av röret på samma sätt, och linda rullen av röret hängare gång runt röret. Kapa röret hängare valsen så det är tillräckligt lång för att fästa till sidan av reglarna på vardera sidan av kopparröret. Fäst en 1 5/8 tums galvaniserad skruv genom ett hål i ena änden av längden på hängare, och skruva fast den på sidan av den regeln. Anslut den andra änden av hangaren till den andra regeln, på samma sätt. Upprepa detta i 6-meters mellanrum längs röret eller där röret behöver extra stöd.

5 Löd kopplingarna till rören, som i steg 3.