XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur kan man kontrollera för återkallelser genom VIN


Fordon kan återkallas av tillverkaren när säkerhetsbrister upptäcks efter fordonen ut på marknaden. Om ett återkallande utfärdas är ägare av återkallade fordon informerats av första klass post av tillverkaren, som får ägaren kontaktuppgifter från den statliga fordonsregistreringsavdelningen. Om du inte har fått ett brev, men misstänker att din bil är en del av ett återkallande, kan du kontrollera statusen för din bil gratis på Internet eller via telefon.

Instruktioner

1 Hitta Vehicle Identification Number (VIN) i bilen. Den kan vara placerad på den nedre vänstra sidan av instrumentbrädan framför ratten, inne i förarsidans dörrpost, på framsidan av motorblocket, under reservdäck, nära spolarvätskebehållaren, på förarsidan dörrposten eller under ett bakre hjulhus.

2 Observera VIN på din bil. Vins för fordon som gjorts i 1981 och senare har 17 siffror och är unika för varje bil. Tidigare fordon har vins av 11 till 17 tecken.

3 Kontrollera märke på din bil och varumärke, om något. Till exempel, gör Ford Lincoln, Ford och Mercury bilar.

4 Hitta bilens tillverkarens hemsida. Tillverkare lista allmänhet minnas information från VIN på sina webbplatser, tillsammans med detaljerad information om varför återkallelsen utfärdades.

5 Ange ditt varumärke av fordon och VIN till återkallelsen formuläret på tillverkarens webbplats. Alla påminner som finns för att fordonet kommer att visas.

6 Mata in VIN i National Highway Transport Safety Administration (NHTSA) webbplats (se Resurser) för att se om ett återkallande utfärdades, om tillverkaren inte har en webbplats eller inte har en online minns listan.

7 Ring biltillverkarens huvudkontor, National Highway Traffic Safety Administration Vehicle Safety Assistans på 888-327-4236, eller återförsäljaren där du köpte bilen. Alla tre kommer att ge minns informationen om du ger märke och VIN.