XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur konvertera en Lincoln Weld Pack 100 att använda gas


Tråd svetsutrustning har sjunkit kraftigt i pris på grund av sin popularitet och det ökande antalet modeller. Lincoln Electric är ett av de äldsta tillverkare, utrustning för att tillverka för både proffs och amatörer. Weld-Pak 100 är en hobby maskin som levereras från fabriken utan de tillbehör som är nödvändiga för att använda gas som skyddsgas medlet. Ett kit är tillgänglig från tillverkaren att omvandla denna maskin att använda inert gas, såsom CO2 eller argon, som en avskärmning agent så att du kan producera mycket renare svetsar.

Instruktioner

1 Stäng av svetsare och koppla bort maskinen från strömmen. Använd 5/16-tums mutter föraren att ta bort sidan av chassit. Ta bort skruven på toppen av fallet som håller tillbaka på plats. Skjut gångjärnstappen ut på baksidan hålet och ta bort gångjärnsupphängd dörr. Ta bort en tum plugg på baksidan av målet genom att trycka från insidan medan klämma snäppflikarna. Fästa den medföljande plaströr till den hullingförsedda änden av solenoiden ordentligt. Montera kopplingen så att kvinnliga kopplaren skjuter ut från den bakre panelen och fäst den med skruvar.

2 Mata plaströret mot framsidan av svetsaren längs mittpanelen och passera slutet genom hålet nära toppen av mittpanelen. Med hjälp av tång, tryck på slutet av röret på den räfflade kopplingen på pistolen anslutningsblocket ligger nära maskinens framsida. Dra på röret för att se till att den är tät. Använd den medföljande plastbandet för att fästa röret till ingångssladd som matas genom facket. Trimma slips med sidokuttrarna.

3 Anslut trådterminalerna från solenoiden till H1 och H2-terminaler på kretskortet i facket. Sätt tillbaka gångjärnssidodörr och använda stjärnskruvmejsel för att ersätta den övre skruven. Sätt tillbaka sidopanelen med de åtta skruvarna och mutterdragare.

4 Följ instruktionerna i svetsmaskinen manual för att ändra pistolen liner, polaritet, spets och munstycke. Installera den nya svetstråden så som visas på insidan panelen av trådutrymmet.

5 Skaffa en tank av lämplig svetsgas från en lokal leverantör. Säkra tanken till svetsaren och anslut regulatorn slangen till svetsaren och installera regulatorn på tanken med hjälp av skiftnyckeln.