XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man berättar skillnaden mellan platina och silver


Platina och silver både se likadana ut, och det gör det viktigt att veta hur man berättar dessa två metaller från varandra. De är båda används i många typer av smycken produkter med silver, som kan hittas i nästan alla stora varuhus. De flesta ringar är gjorda av platina som är starkare, medan silver är en mjukare metall som blir smutsig lättare och är inte avsedd att bäras varje dag. Många av de minsta smycken objekt kommer att innehålla en platinakomponent i motsats till de större bitarna på grund av priset på platina på den öppna marknaden. Silver blandas ofta med en annan metall såsom koppar, för att öka dess styrka och det är där frasen försilvrade kommer in.

Instruktioner

1 Titta på priset på objekten som detta är vanligtvis ett snabbt sätt att berätta två isär eftersom silver alltid kommer att vara billigare än platina. Det tar mycket mindre arbete för att extrahera silver ur marken och därför är det inte så sällsynt som den andra metallen. En annan giveaway är den faktiska storleken på smycken eftersom du bara hittar platina i de minsta konstruktioner såsom vigselringar, örhängen eller halsband på grund av dess pris. Om det är en större produkt är det mycket troligt att det har tillverkats med hjälp av sterling silver.

2 Undersök färgen på de två metallerna och märker vilken man ser lite vitare utseende. Platinum ser nästan vit, medan silver har en mer gråaktig nyans till det och är också benägna att oxidation som kan leda till att börja vända svart.

3 Bite ner på smycken bit och se vilket som känns hårdare, som ni säkert har sett gjort i filmer flera gånger. Detta kanske inte är lämpligt på ett smycke butik men är ett sätt att kontrollera vilken som är vilken. Platina är mycket tätare än rent silver och detta kan kännas när bita. Även om du inte kommer att kunna bita genom någon av dem, och det är inte poängen, kommer du upptäcka tätare av de två.

4 Placera smycken bitar av en liknande form och storlek på en digital skala, en i taget. Väg dem och märker vilka ett är tyngre. Detta kommer att vara platina pjäs.