XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man bygger en veranda stiftelse


När man bygger en veranda stiftelse, de viktigaste faktorerna är vikten grunden måste stödja de markförhållanden och lutningen där du bygger. Först uppskatta vikten grunden måste stödja, inklusive vikten av stiftelsen; vikten av veranda, vikten av taket, om det finns en; vikten av möbler; vikten av människor som använder veranda, och vikten av snö på vintern, om du bor där det snöar. Instabila markförhållanden och brantare sluttningar kräver djupare fundament av armerad betong. Fundament måste också gå under frostlinjen för att förhindra frost häver från trycka på fundament upp.

Instruktioner

1 Beräkna den tyngsta vikt som måste stödjas, sedan utforma fundament för att stödja betydligt mer. Till exempel, om du uppskattar den tyngsta vikten att vara 1,134 kg (2,500 pund), bygga fundament för att stödja 2,270 eller 2722 kg (5000 eller 6000 lb). Den extra kostnaden kommer att vara värt den extra säkerhet och liv veranda.

2 gräver de fot hål till ett djup under frostlinjen. I vissa områden kan detta djup vara 1,2 m (4 fot). Frost häver har en enorm kraft och kan pressa fundament uppåt och orsaka skador på verandan.

3 Placera en stiftelse röret i hålet för att nå ca 90 cm (3 fot) ner. Betongen kommer att sträcka sig genom röret till botten av hålet.

4 Blanda betongen att vara tjock. Till exempel använder tre delar cement till en del sand, lägg sedan till bara tillräckligt med vatten för att göra en tjock blandning.

5 Samla upp betongen in i fundamentet röret, fylla den till toppen. När betongen når röret från botten av hålet, lägga till två bitar av armeringsjärn till betongen ungefär var 15 cm (6 tum) tills röret är fullt.

6 Anchor stolparna till fundament. Använda antingen balkfästen, som är placerade direkt i cementen, eller en galvaniserad stålstolpe bas, i vilken man placerar en L-formad ankarbult i mitten av grundplattan. Formen av bulten kommer att hålla den säkert på betongen. Driva stolpen basen något in i betongen. Efter att betongen är torr, placera brickan och muttern på ankarbulten för att hålla basen säkert på plats.

7 Installera 10 x 10 cm (4 x 4 tum) eller 15 x 15 cm (6 x 6 tum) inlägg - beroende på vikten du bygger för att stödja - till ankare knutna till toppen av fundament. Veranda utformningen kommer att knytas till dessa tjänster.