XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man bygger ett vattenfilter system för ett akvarium


En av de mer utmanande typer av filter som används i akvarier är droppfiltret. Detta filter, även känd som sumpen filter eller våt / torrt filter, anses utmanande eftersom de flesta fishkeepers ihop sin egen snarare än att köpa filtren färdiga och färdigförpackade. Trots deras utmanande rykte, är de inte omöjligt att bygga. Beviljas, de kräver stora mängder av tålamod och planering. Men med lite kunskap och en plan, kan dessa effektiva filter konstrueras.

Instruktioner

1 Töm de bästa fyra till sex inches av vatten från akvariet. Hänga överströmningsrutan från ramen av akvariet. Fäst vinyl slang till spill rutan och köra den till "i" sidan av oljetråget.

2 Lim glas eller akrylpaneler i stället för att göra mellanväggar. Eftersom sump filter är aggressivt DIY, kommer den specifika utformningen av skärmarna beror på din design. Bafflar hjälper kraft vatten över filtermedia, som en labyrint för vattnet. Tillåt lim eller akryl lösningsmedel tillräcklig tid att torka.

3 Lägg dina filtermedia till sumpen. Detta kan inkludera BIOBALLS, kol / zeolit, eller blå filterdynor. Det rekommenderas att använda någon form av filter tandtråd eller filterdynor i början av sumpen att fånga kurs skräp.

4 Installera en damm uppgraderad för 3-5 gånger volymen av din tank och sump per timme i "ut" i slutet av din sump. Köra en vinylröret från ut pumpen till retur tappen.

5 Installera eventuella värmare, tårtspadar, pumpar och sekundära filter i sumpen. En av de bästa förmåner av en sump filter är att du kan gömma allt detta fula men nödvändiga redskap under akvariet i ett skåp.

6 Fyll akvariet. Tillsätt vatten till bafflarna av överströmningsboxen och fylla sumpen. Mark nivån på vattnet på utsidan av sumpen med en markör och märka linjen "max fyllning." Toppa någon sekundära filtret och vänta femton minuter.

7 Aktivera alla pumpar, värmare, bräddavlopp och sekundära filter. Mark vattennivån i sumpen och skriver "max fyllning, pumpar ON". Denna nivå bör vara lägre än den tidigare linjen.