XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man bygger i överskåp


Om det finns en sak som gör ett kök glans, är det snygga väggskåp. När grunderna för att bygga dem är täckta, kan du fokusera på att skapa det utseende du verkligen vill. För noggrannhet i att klippa ut delar, rekommenderas att en tabell såg användas. Standarden mått för väggskåp är 30-by-12 inches. Använd björk eller ek plywood för alla skåp delar som kommer att vara synlig och mindre dyrt plywood för hyllor och andra delar som inte kommer att ses. Ryggen på skåpen är gjorda av ¼-tums plywood.

Instruktioner

1 Ställ stängslet på bordet såg vid 30 inches. Skär ark ¾-tums plywood tvärs fiberriktningen tills du har tillräckligt blockeras för att skära i gavlar för väggskåp. Du kommer att kunna skära fyra ändpaneler för varje block snitt. Vänster över remsan kan användas för ansiktet ramar. Medan sågen är inställd på 30 inches, skär så många block från ¼-tums plywood som behövs för ryggen på överskåpen.

2 Ställ sedan staketet på bordet såg för längden på det bredaste skåpet. Tänk på att hyllorna kommer att bli 1 ½-tums kortare än den faktiska bredden på skåpet. Till exempel, om skåpet bredden är 30 inches, kommer hyllorna vara 28½ inches lång. Varje block kommer att ge fyra hyllor. Fortsätt med detta tills allt material som behövs för hyllor klipps.

3 Ställ stängslet på bordet såg vid 11 inches. Rip alla block på denna bredd tills alla hyllorna skärs. Därefter skär två spikremsor per skåp bredden av hyllorna från 1-av-2-tums timmer.

4 Placera ändpanelema på ett arbetsbord. Mät från ena änden och markera slutet panelen på 1½ och 10¼ inches. Från den andra änden av samma ändpanelen märke den på ¾ och 10 ¼ inches. Placera vinkelhake på dessa märken och rita linjer över bredden av ändpanelema. För skåp som bara behöver en övre och nedre hyllan, markera ändarna på 1½-tum vid toppen och botten.

5 Montera hyllorna och ändpanelema. Limma till ändarna av hyllorna, placera hyllorna på linjerna och säkra dem med 4d yta spikar genom gavlarna och i hyllan. Vänd skåp över och mät och kapa ryggen från ¼-tums plywood du blockeras i steg 1. Fäst dem till skåpen med boxen naglar.

1 Ställ stängslet på bordet såg till 30 inches. Skär ark av ¾-tums plywood tills du har tillräckligt för 2-tums ansiktsram slutar. Hålla i minnet att den övre skenan (den bit som passar mellan ändarna) är också 2 inches bred så den extra kan skäras i övre stänger för ansiktet ramen.

2 Ställ stängslet på bordet såg vid 2 inches. Rip blocken från steg 1 tills du har tillräckligt 2-tums material för ansiktsram slutar och alla skenor som är kortare än 30 inches. Ställ sedan in staketet på bordet såg vid 1½ inches och rippa tillräckligt plywood för att göra bottenskenor för ansiktet ramar.

3 Skär alla järnvägs bitar till längd. Kom ihåg att de övre stängerna är 2 inches och bottenskenorna är 1½. Placera ändarna med rälsen för varje skåp.

4 Placera rälsen mellan ändarna, en upptill och en nedtill och säkra dem med de korrugerade fästelement. För skåpen som är över 30 inches bred, skär ett stile att dela upp öppningen. Stiles är gjorda av två-tums material och är 26½ inches lång. Applicera lim på framkanten av skåp, placera ansiktsram med sin respektive skåp och säkra den med de 4d yta naglar. Ställ in spikhuvuden med en spik set och fylla hålen och lederna i ramar med trä kitt. Sand skåpen när kitt torkar.

5 Mät höjden och bredden på ansiktsram öppningar, tillsätt 1 tum till var och skär dörrarna därmed från ¾-tums plywood. Installera gångjärnen och knoppar i enlighet med tillverkarens instruktioner. För mer information om detta, se "Hur man mäter Köksluckor" i Referenser.