XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man färga ett skägg utan kemikalier


Henna har använts i århundraden som ett naturligt sätt att färga håret. Henna kommer från en anläggning och kommer i flera färger framställda från olika delar av henna växt, eller genom att tillsätta olika växter till den. En viktig skillnad mellan henna och kemiska hårfärgningsmedel är att henna inte förändrar strukturen på håret. Henna tvättar ut gradvis över tiden utan att avslöja en stor färgskillnad mellan det behandlade håret och rötterna växer i. Henna kan inte användas för att göra mörkt hår ljusare, men det kan ge djup och glans till mörkare hår.

Instruktioner

1 Sätt på ett par plasthandskar. Du kommer att bära handskar för testprocessen samt den döende processen. Med sax, klippa bort en liten mängd hår från ditt skägg. Detta blir ditt prov.

2 Testa en liten bit av henna på ett hår prov och på huden före användning. Blanda en liten mängd av henna pulver och varmt vatten med en plastsked för att bilda en tjock pasta blandningen i en plastskål. Coat håret provet som du avskuren, linda in den i plastfolie och låt det sitta under rekommenderad tid, vanligtvis en timme (se din henna paket för specifika instruktioner). Lägg sedan en klick av henna på insidan av armbågen och täcka det för samma tid. Skölj både med varmt vatten. Om provet hår ser ljusare än önskat, kommer du vill lämna henna på längre när de dör skägget, och om det ser mörkare, lämna den i en kortare tid. Kontrollera plåster på armen där du försökte henna. Om du inte har någon reaktion i 24 timmar, sedan fortsätta med skägg.

3 Tvätta skägg som vanligt, sedan handdukstorka. Använd fingrarna för att sätta vaselin på huden runt skägg.

4 Blanda henna med varmt vatten i plastskål med plastsked. Börja med 2 matskedar pulver med en matsked vatten tills blandningen blir tjock och soupy.

5 Använd den hårda applikatorn borste för att tillämpa den på ditt skägg så grundligt som möjligt. Använd plasthandskar samtidigt som henna.

6 Täck det område du färgat med plastfolie. Du kan behöva hålla den på med handen.

7 Tvätta henna ur skägget med vatten. Torrt som vanligt.