XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man gör en ganesh altare


Lord Ganesh (eller Ganesha) är det lyckligt elefant leds God avgudad av miljontals Hindu människor, såväl som de av de buddhistiska och Jain faiths, och många andra icke-hinduer. En historia berättar att gudinnan Parvati skapade den unge mannen från sandelträ pasta, för att skydda sin integritet. Senare hans far, Shiva - Parvati kompis - var omedveten den unge mannen var hans egen son. De slogs och pojkens huvud var avskurna. Shiva hängivna (ganas) väckte elefanthuvud för att ersätta pojkens egen. Parvata pacificerades och den unge mannen återtog sin väg. Gör ditt eget hem altare eller helgedom hedra Ganesh och hålla pujas (andakt) genom att montera de traditionella objekt på ett lågt bord.

Instruktioner

1 Inköp eller använda ett befintligt lågt bord som lämpar sig för knä och prostrations. Rengör den, sedan lägga en ren altare trasa för att täcka det. Duken kan vara färgstark med symboler eller slätt. Du kan även använda stora halsdukar eller tyg torg med fållade kanter. Om du vill ha utrymme för perambulations, tillåta ett par fötter av utrymme runt bordet.

2 Center en staty eller bild av Ganesh ovanpå altarduken. Välj en som passar lätt på bordet med utrymme kvar för andra objekt som erbjuder och traditionella redskap. Se till att bilden är ren. Vissa människor kommer att älska damm eller tvätta Ganesh innan du placerar, och med jämna mellanrum för andra ritualer. Om du bara har ett fotografi, placera den på ett sätt som ger den framträdande jämfört med andra föremål.

3 omger centrala Ganesh med andra objekt som ska användas för pujas. Några av dessa kan vara på en bricka, andra i små skålar, koppar och flaskor. Rent, klart vatten och blommor bör alltid vara färsk. Det föreslås att huvudoljelampa hållas tänd under dagen när du är hemma, så placera den där det inte är lätt att få omkull. Om du använder mjölkutbud, alltid hälla färsk mjölk när du gör din puja.

4 Följ dina vanliga riter för bön, meditation och pujas från en kudde framför altaret. Om flera personer, såsom familjemedlemmar eller vänner med dig regelbundet, stoppa några extra kuddar under bordet, gömd under altarduken, för enkel åtkomst. Håll CD- eller bandspelaren och din favoritmusik eller sånger i närheten, om du vill spela musik under din praktik.