XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man gör ett bildspel med Windows Media Player


Bildspel är ett utmärkt sätt att visa upp minnesvärda stunder som tagits med en kamera. Du kan lägga till fotografier och unika övergångar, effekter, ljud och berättarröst att öka tittarnas upplevelse. Windows Movie Maker, som ingår i Windows XP och Vista, gör bygga bildspel enkelt, prisvärt och proffsiga. Windows Movie Maker tillåter användaren att enkelt importera fotografier, video och ljud som kan läggas till i bildspelet tidslinje. Mjukvaran tillåter sedan användaren att exportera bildspelet till en DVD-skiva som kan visas på alla DVD-spelare.

Instruktioner

1 Öppna Windows Movie Maker. Klicka på "File" och "Importera medieobjekt." Markera mediefilen som du vill importera eller markera flera objekt genom att hålla ned "Ctrl" medan du klickar. Klicka på "Importera".

2 Klicka på "importerade Media" mappen på vänster sida för att se alla importerade objekt.

3 Klicka och dra varje mediebild på tidslinjen med början vid 00:00 markör. Klicka på bilden på tidslinjen och sväva åt höger tills en tvåsidig röd pil visas. Förläng eller trimma klippet genom att dra bilden. Standard visningstid är tre sekunder. Lägg till ytterligare mediebilder som behövs.

4 Klicka på "Övergångar" på vänster sida bar att lägga till övergångseffekter mellan två klipp. Klicka och dra en effekt mellan två bilder på tidslinjen. Klicka på "Play" -knappen för att kontrollera att rätt övergången tillsattes. Upprepa detta tills en övergångseffekt läggs till varje klipp.

5 Klicka på "Effekter" på vänster sida bar att lägga till en effekt till varje klipp. Klicka och dra en effekt direkt på bilden. Klicka på "Play" -knappen för att kontrollera att rätt effekt sattes till rätt klippet. Upprepa detta så en effekt läggs till alla önskade klipp. Alla bilder som har en stjärnikon innehåller en bildeffekt.

6 Från "Verktyg" i rullgardinsmenyn, välj "Titlar och krediter ..." Välj var du vill lägga till titeln och ange texten för titeln. Redigera titeln animation, teckensnitt och färg med anvisningarna för "Fler alternativ." Gå igenom förhandsgranskningen och klicka på "Lägg till titel."

7 Om du vill lägga till krediter i slutet, välj "Titlar och krediter ..." från rullgardinsmenyn "Verktyg". Välj "Credits i slutet." Ange kredit text och redigera animeringen, teckensnitt och färg med anvisningarna för "Fler alternativ." Gå igenom förhandsgranskningen och klicka på "Lägg till titel."

8 Förhandsbildspelet från början till slut och göra ytterligare ändringar eller justeringar.

9 Klicka på "Publicera film" från "Arkiv" i rullgardinsmenyn. Välj var du vill publicera filmen. Namnge filmen och fortsätta att lämna alla inställningar på standardlägen. Klicka på "Publicera" och väntar på att filmen komprimeras och sparas.

10 Kontrollera "Play filmen när jag klickar på Finish" kryssrutan och klicka på "Finish". Bildspelet Filmen öppnas i Windows Media Player och börjar spelas upp.