XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man gör guldvaskning utrustning


Att vaska guld, behöver du en guldpanna och en sluss låda. Du använder en guld pan att snurra vatten långsamt för att separera guld från andra tungmetaller, medan en sluss låda hjälper dig att arbeta mer smuts som du vaska guld. Sluss lådor är tillverkade av en enkel design som efterliknar hur guld fångade naturligt i bäckar och floder. Jämnt fördelade riffles inuti sluss rutan fungerar som hinder för vattenflödet och orsakar virvlar. Tunga mineral blandas med guld släppa in dessa virvlar och stanna kvar räfflorna. Att köpa en sluss låda från en butik kan vara dyrt, men du kan bygga din egen lätta sluss box som är lätt att använda och packa på din nästa prospektering expedition.

Instruktioner

1 Skär båda sömmar på sidan av plaströr med din kniv. Din pipa är nu uppdelad i två delar. Ställ en halv undan för en reservdel, och hålla den andra halvan för detta projekt.

2 Använd din skicklighet såg eller handsåg att skära din timmer planka till 1,25 meter i längd.

3 Lägg plankan på en plan yta. Placera plaströret ovanpå plankan, vilket gör att den är centrerad med insidan av röret uppåt. Din pipa ser nu ut som en halfpipe sitter på plankan. Borra din första skruv 1,25 cm från kanten av din pipa och plank. Fortsätt skruv i mitten av röret var 30 cm tills du når den nedre kanten. Borra en annan skruv en 1,25 cm från kanten av röret och plankan.

4 Öva med din hemgjorda sluss låda hemma innan du tar den ute på fältet. Grundregeln för höjd för sluss lådor är 15 cm höjd för varje 30 cm längd av slussen rutan. Lägg märke till att guld är fångad i räfflorna i det korrugerade röret medan andra lättare materialet tvättas ut ur botten.

5 Placera överblivna tungt material blandat med guld från slussen rutan i ditt guld pan. Sätt ca 2,5 cm vatten i ditt guld pan, och snurra det långsamt i en moturs. Lägg märke till att guldet separerar från den andra tunga material som fångades i räfflorna på din sluss box. Samla ditt guld.