XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man gro och växa Kiwi Seeds


Fuzzy liten kiwifrukt är mindre än en tennisboll men deras söta-syrlig smak gör dem till en värdefull vining frukt gröda. Native till Sydostasien och Kina, innehåller kiwi över 50 arter, med den vanligaste kommersiella sort som är Actinidia deliciosa. Även om namnet "kiwi" kan tyda på en tropisk frukt, kommer denna lilla pärla växa i klimatzoner där citrusträd lyckas. Det behöver upp till 240 frostfria dagar för att producera en gröda, men det tål temperaturer ner till -12,2 grader Celsius.

Instruktioner

1 köpa antingen frön eller frukt under våren. Om du väljer att samla frön från frukt, gröp ur massan och placera den i en fin sil eller sil. Med baksidan av en sked, försiktigt trycka massan genom silen. När de små svarta fröna kvarstår, kör sikten under kallt vatten och tryck ut mer massa. Kombinera frön med fuktig sand, lägg blandningen i en plastpåse och förvara i kylskåp i två veckor.

2 Fyll en plantskola lägenhet med en sandig krukväxtjord och stänka med vatten tills vattnet rinner ut sina dräneringshål. strö sedan dina frön och sand ovanpå jorden och knappt täcker med högst 1/8 tum ytterligare planteringsjord. Vatten igen och hålla din lägenhet i ett soligt läge. Håll jorden fuktig men inte fuktig. Groning kommer att ske inom omkring fem veckor. Tunna svaga växter för att ge mer utrymme för starkare växterna att växa.

3 Trans unga kiwifruktplantor till enskilda krukor när de är tre till 4 inches tall. Använd samma sandplanteringsjord. Låt dem växa till tre till sex fot hög med en diameter på 1/2 tum; detta kan ta upp till ett år.

4 Transplantat år gamla anläggningar på Hayward eller Bruno olika grundstammar för att säkerställa hög kvalitet och kända kön. Använd ympkvistar från en mogen vine under sin vilande period. Trimma skär att lämna två eller tre knoppar. Sedan ansluta sig till ättling till lager ca 4 inches från markytan genom att använda antingen tungan eller piska process.

5 Förbered jorden i din plantering område genom att lägga organiskt kompost och sand och ta bort alla stenar. Välj en nivå med väldränerad jord i ett område som inte får starka vindar.

6 Plantera dina framgångsrika transplantat 18 till 20 fot från varandra i rader som är cirka 15 fot isär. Växt en hane växt till var sjätte till 10 honplantor för att säkerställa att pollinering sker. Ge stöd genom att bygga spaljéer för vinstockar att klättra.

7 Gödsla kiwi vinstockar två gånger om året, på våren och försommaren, med hjälp av 68 kg. kväve för varje tunnland planterade kiwifrukt. Minska denna mängd proportionellt om du växer mindre.