XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man handskas med en tonåring humör


Alla tonåringar kommer att uppleva en mängd olika stämningar och humörsvängningar under tonåren. En tonåring kan känna glad och upprymd en dag och upprörd och rädd nästa. Tonåringar humör kan påverka hela familjen, så följ dessa steg för att hjälpa både dig och din tonåring affär med skiftande stämningar.

Instruktioner

1

Prata med din tonåring ofta för att ta reda på hur hon känner och hur hon gör. Detta kommer att visa din tonåring att du har ett intresse för henne och hennes välbefinnande. Om du ser din tonåring agerar lynnig, försöka ta reda på vad som händer. Försök att hålla linjen av kommunikation öppet mellan dig och din tonåring vid alla tidpunkter.

2

Lyssna på din tonåring. Du kommer att ha honom att veta att han kan komma till dig med eventuella frågor eller problem. Låna ett öppet öra för din tonåring om han vill prata med dig. Försök att förstå din tonåring synvinkel och känslor och försöka att inte agera kritisk eller dömande av honom. Att göra detta kommer att hjälpa din tonåring affär med hans humör och förstå vad som utlöser sina olika sinnesstämningar.

3

Stötta din tonåring. Tonåringar kan verka moody när de känner sig som om något inte går deras väg. I fall som detta, visar din tonåring som du stödja henne i vått och torrt. Uppmuntra din tonåring att försöka svårare att hjälpa henne att hitta en annan aktivitet för att fokusera på. Ge din tonåring råd, om hon ber om det, liksom. Agera stöder din tonåring kan bidra till att minimera humörsvängningar och göra situationen bättre för dig som förälder.

4

Spendera tid tillsammans som en familj. Om din tonåring har humörsvängningar som gör henne att känna sig upprörd, arg eller orolig, kan kvalitet familj tid göra både dig och henne att må bättre. Gå på en familj utflykt till ett idrottsevenemang, en mässa eller någon annan händelse som hela familjen kommer att njuta. Har en familj middag tillsammans. Familj tid kommer att visa din tonåring att du älskar henne och att familjen bryr sig om henne och om varandra. Detta kan förbättra ditt barns humör samt det övergripande intrycket av hela familjen.

5

Ge din tonåring utrymme. Vissa tonåringar kommer att behöva tid ensam att arbeta saker eller tänka över händelser som ledde till en stämning gunga. Om din tonåring verkar behöver utrymme eller faktiskt frågar efter lite utrymme, tillåta honom utrymme han behöver. Låt honom tillbringa tid ensam i sitt rum eller ute på däck. Låt honom arbeta saker på egen hand. Om din tonåring hellre prata med en vän i stället för dig, låt det också.