XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man identifierar Real elfenben


Under 1700-talet och 1800-talet, "tillverkare av kammar, knappar, vetenskapliga instrument, biljardbollar och pianotangenter krävde ett oändligt utbud av elefantbetar," enligt den African Wildlife Foundation. Lyckligtvis för elefanter, har handeln med elfenben avtagit över hela världen sedan dess, vilket innebär att alla nyare produkter som verkar vara gjord av elefant lubb elfenben i själva verket syntetisk, i 21-talet. Men när det handlar i antikviteter, blir det viktigt att köpare, säljare och samlare korrekt skilja verkliga elfenben från falska elfenben eller plast.

Instruktioner

1 Sök yta lubb eller bit av elfenben du försöker identifiera. Om den har ett mörkt lager på utsidan som påminner om bark, är beta inte elfenben. Men är detta yttre skikt det enklaste sättet att identifiera verkliga mammut elfenben, som kommer från Kina eller Japan. Eftersom dessa betar är fortfarande tillgängliga och inte under samma begränsningar som elefantbetar, är mammut elfenben inte lika eftertraktade som elfenben, men kommer att öka i värde som utbudet krymper.

2 Kör fingrarna längs lubb eller en bit om det är tillräckligt stort för att göra det. Om du kan känna små åsar, kör på längden som små sprickor eller spår, är detta inte riktigt elfenben.

3 Titta även för små hål eller divots i pjäsen. Ben från djur är en vanlig ersättning för elfenben, och spåren och gropar i lubb är ett tecken på naturlig förfalla av ben. Mörka fläckar eller blekta fläckar är också indikationer på att varan är gjord av ben.

4 Använd ett förstoringsglas eller lupp, verktygs juvelerare använder för att inspektera diamanter, för att hitta korn av lubb eller bit av elfenben. Inspektera mönster och linjer i pjäsen. Om elfenben är verklig, kommer du att se tunna linjer som löper parallellt med varandra samt ett mönster med tunna linjer som uppfyller tillsammans i ena änden för att bilda ett brev V. Dessa två distinkta mönster kommer att läggas ovanpå varandra, vilket ger pussla en kors utseende.

5 Beräkna mått vinklar V former på beta. Du kan behöva använda en gradskiva, men i allmänhet det är mycket svårt med små bitar av lubb. Om vinkeln är mindre än 90 grader, är det inte elfenben; det är mammut elfenben. Om vinkeln är större än 90 grader, kan det vara antingen elefant eller mammut.

6 Leta efter tecken på ålder som det sista steget i att skilja elfenben från mammut elfenben. Elfenben kommer ofta utveckla linjer och sprickor som det åldras, som mammut elfenben kommer sakna, eftersom det har först nyligen grävts.