XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man installerar en Sand Point Well


En sand punkt väl är en av de enklaste lösningarna för en vattenförsörjning. Installera en sand punkt väl kräver lite i vägen för utrustning och kan fyllas i på mindre än en dag. Det finns två krav som bör hållas i åtanke innan du försöker installera en sand punkt väl. Den första är den typ marken där brunnen kommer att installeras. Som namnet antyder, är denna typ av väl avsedd för områden med sandig jord, fri från stora stenar och sängar av lera. Den andra faktorn är djupet av grundvattennivån. Sand Point brunnarna är effektivast när grundvattennivån är inom 40 fot av ytan.

Instruktioner

1 Trä en sektion av rör på drivpunkten. Wrap trådarna för alla skarvar med rörmokare tejp eller tillämpa rör förening för att minska risken för läckage. Använd Rörtänger att dra varje led. Små läckor kommer att tillåta luft att komma in i brunnsröret och minska pumpens verkningsgrad.

2 Dra åt gängade locket på den öppna änden av röret. De rör drivrutins smäller mot änden av röret upprepade gånger under borrningsprocessen. Utan ett lock, kommer gängorna på änden av röret skadas. Fästa ytterligare rörlängder kommer att vara omöjligt om gängorna på arbetsledningen skadas.

3 Ställ väl röret rakt upp med drivpunkten vilar på marken. Placera röret föraren över toppen av röret. Kör röret i marken tills toppen är ungefär 18-inches ovanför ytan. Ett rör föraren är en sektion av stålrör med ett lock svetsat på ena änden. Det är dimensionerad något större än diametern av brunnen röret så att den kan glida över toppen av röret drivs. Den svetsade lock fungerar som en hammare medan röret fungerar som en guide för att hålla den kraft slagen riktade så rakt nedåt som möjligt.

4 Ta bort röret föraren. Skruva den drivande cap. Fästa en andra längd av rör, om det behövs. Coat de gängade ändarna av varje rör med rörmokare tejp eller rör föreningen. Trä en koppling till den del av röret som sticker ut ur marken. För in den andra sektionen av rör i kopplingen och dra åt båda rören på kopplingen. Placera en rörtång på den övre och nedre delen av röret och vrid tills de är täta.

5 Fortsätt köra och lägga rör tills rätt djup har uppnåtts.