XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man installerar kamremmen på en VW Passat V6


Din VW Passat använder en flexibel kuggrem för att rotera de två kamaxlarna på cylinderhuvudet. Fordonstillverkaren rekommenderar att ersätta detta bälte var 60.000 miles i genomsnitt. Men om bandet visar tecken på sprickor, peeling, saknade tänder eller andra skador under din underhåll inspektion, byt ut den. Du kommer att behöva förbereda i förväg, få organiserade och förvärva flera specialverktyg för det här jobbet. Se till att du har allt du behöver innan du börjar, fortsätt sedan att installera den nya remmen.

Instruktioner

1 Koppla ur marken (svart) batteri kabeln med en skiftnyckel.

2 Ta bort alla nödvändiga komponenter för att få tillgång till framsidan av motorn med en skiftnyckel set och / eller en Ratchet och uttag set.

3 Anteckna ormliknande bältet routing så att du kan byta ut den i exakt samma position.

4 Säkra viskösa fläkthjulet med hjälp av skiftnyckel nummer 2112.

5 Ta bort den viskösa fläktlagerhuset genom att vrida den medurs, med hjälp av den öppna änden skiftnyckel nummer 2112 som du håller fläkthjulet på plats.

6 Vrid på Serpentine remspännaren medurs med en 17mm ringnyckel tills hålet i spänn och hålet på baksidan av spänn align. Sedan in drift verktygsnummer 3204 i hålen för att hålla spänn på plats.

7 Ta bort Serpentine belt från motorrummet.

8 Vrid vevaxeln remskiva med en spärr, kort spärr förlängning och uttaget tills markeringen på trissan och markeringen på motorhuset bakom och ovanför vevaxelns remskiva align. De två kamaxel kedjehjul på cylinderhuvudet är utrustade med en dubbel flik mittpunkten. Det finns ett hål på varje sida av dessa flikar. Den större hål i varje flik av varje drev ska peka inåt och mot varandra. Om inte, vrid vevaxelremskivans annan revolution att rikta in flikarna. Detta är din Top Dead Center (TDC) på cylinder nummer ett, enligt Eric Godfrey i "VW Passat & Audi A4 Automotive Repair Manual."

9 Ta bort tätningspluggen sitter på motorblocket till vänster på vevaxelns remskiva med hjälp av en skruvmejsel.

10 Sätt vevaxeln hållaren verktygsnummer 3242 i tätningshålet för att hålla vevaxeln på plats.

11 Rotera timing-remspännaren rullen medurs för att komprimera spänn med hjälp av en 8 mm insexnyckel. När du håller remspännaren sätter en 2mm fjädersprint genom spännhuset och spännare kolven för att hålla tids remspännaren på plats. Ta sedan bort 8mm insexnyckel.

12 Skruva loss dämparen remskivan framför vevaxelremskivans med hjälp av en spärr, spärr förlängning och ingångar. Skruva inte centrumbulten som håller vevaxeln remskiva på plats.

13 Ta bort Serpentine belt löphjulet och vevaxeln dämparskyddet med hjälp av spärr, spärr förlängning och ingångar.

14 Anteckna kamremmen routing och sedan ta bort den från remskivor och motor.

1 Installera den nya kamremmen och se till att den går genom rätt remskivor. Följ eventuella särskilda anvisningar som ingår i leveranspaketet nya kamremmen, om det behövs.

2 Installera Serpentine belt löphjulet och vevaxeln dämparskyddet. Dra spjället skyddet med hjälp av spärr, spärr förlängning och ingångar. Vridmoment löphjulet till 33 foot-pounds (45 Nm) med hjälp av en momentnyckel, spärr förlängning och ingångar.

3 Montera dämparen remskiva framför vevaxelremskivans och dra åt monteringsbultarna till 15 foot-pounds med hjälp av momentnyckel, spärr förlängning och ingångar.

4 Vrid timing-remspännaren rullen medurs för att komprimera spänn använder 8mm insexnyckel och ta bort 2mm fjäderstiftet. Låt tidpunkten remspännaren rulla tillbaka på plats.

5 Demontera vevaxelns hållaren verktygsnummer 3242 från tätningshålet och sätt tillbaka pluggen.

6 Installera ormliknande bältet och se till att den går genom rätt remskivor.

7 Vrid serpentin remspännaren medurs med 17mm fast nyckel och avlägsna drift verktygsnummer 3204. Sedan långsamt låta remspännaren rulla tillbaka på plats.

8 Säkra viskösa fläkthjulet med hjälp av skiftnyckel nummer 2112.

9 Installera den viskösa fläkt lagerhus genom att vrida det medurs med obestämd skiftnyckel nummer 2112, som du håller fläkthjulet på plats.

10 Installera om alla de komponenter som du var tvungen att ta bort få tillgång till framsidan av motorn med nyckelsats och / eller Ratchet och uttag set.

11 Anslut jord (svart) batterikabeln med hjälp av nyckeln.