XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man klär upp en Formica köksskåp


Formica skåp i köket såg stora när de först installerades, men nu ser de trötta och talande. Du behöver inte få nya skåp att klä upp ditt kök. I de flesta fall är ett nytt lager färg allt du behöver för att blåsa nytt liv i ditt skåp. Om din budget tillåter, kan du också investera i nya dörrar för skåp eller nya dörrknoppar eller handtag.

Instruktioner

1 Ta dörrarna från skåp, skruva gångjärnen. Skruva dörrhandtag eller dörrhandtag från dörrarna. Om du inte får nya dörrar, märka varje dörr med ett antal på en plats som inte kommer att täckas över. Markera skåpet dörren tillhör med samma nummer.

2 Torka insidan och utsidan av skåpen med varmt tvålvatten och en trasa eller svamp. Du vill ta bort eventuella fläckar eller fläckar. Torka också ner dörrarna om du inte ersätta dem.

3 Sand ytan av skåp och dörrar. Om du planerar att måla insidan av skåp, sand som område. Du kan vill skapa en grov yta så primern kommer att hålla sig till skåpet.

4 Applicera ett lager primer till dörrar och skåp. Låt primern torka under minst fyra timmar, sedan använda en annan päls och låt torka över natten.

5 Måla skåp och dörrar med hjälp av oljebaserad eller latexfärg. Du kan också använda en färg speciellt framtagen för användning på Formica ytor. Använd rollern att anbringa färg på stora delar av skåp och dörrar och en pensel för att applicera färgen i alla små sprickor. Du vill använda färgen så smidigt som möjligt, utan att lämna penseldrag. Låt färgen torka i minst fyra timmar.

6 Skruva dörrarna tillbaka till skåpen, matchar siffrorna på varje. Du kan också investera i nya glasdörrar som matchar den nya lacken och bifoga dem till skåpen.

7 Fäst hårdvara till dörrarna. Om du får nya handtag, se till att de radas upp med hålen redan borrade i dörren. För in handtaget eller knoppen i hålet (er) på dörren. Finger åt skruven på baksidan av dörren och sedan använda en skruvmejsel för att dra åt helt.