XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man kombinerar ingredienser för Tenn


Så långt tillbaka som den 10: e århundradet, tenn var en användbar metall som finns i de flesta hem. När produktionen av keramik och glas infördes tenn bleknat som önskat material för redskap. Under de senaste decennierna har tenn gjort ett uppsving som en favorit bland hantverkare, eftersom det är lätt att göra och lätt att arbeta med. Det finns två sätt att göra tenn legering: med eller utan bly. Blyfri tenn har utvecklats på grund av oro för blyförgiftning.

Instruktioner

1 Mät proportionerna av de metaller som skall användas. För att göra den ursprungliga bly tenn legering, mätningarna är 75 delar tenn till 25 delar bly. Om att göra blyfri tenn, mätningarna är 90 delar tenn, 8 delar antimon och två delar koppar.

2 Smält bly i en gjutjärnsgryta och skumma av det lager som bildas. Detta kallas slagg och bildas genom kokning av föroreningarna i ledningen. Släng slagg.

3 Lägg till tenn till smält bly och rör om med hjälp av en stor gjutjärn slev. Metallen kommer att smälta lätt när den når en temperatur av 203 ° Fahrenheit. Kombinera den flytande legeringen väl genom omröring långsamt.

4 För att göra blyfri tenn, smälta 90 delar tenn i en gjutjärn pott. När smält, tillsätt 2 delar koppar och blanda med tenn. Lägg 8 delar antimon. Tillsatsen av koppar och antimon kommer att bestämma hårdheten hos tenn när det väl har hälls i formar eller göras till ark. Om du använder formar, päls dem först med söt olja för att förhindra fastnar.

5 När metallerna har blandats ihop och fullt uppvärmd de är redo att hällas i formar eller göras till block, tunnplåt eller skivor.