XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man kompostera Nettles


Nässlor är en olägenhet ogräs i trädgården. De har fina svidande hår längs stjälkarna som gör dem svåra att ta bort utan handskar. Nettles är ett utmärkt komplement till kompost eftersom de är en kompost aktivator, vilket innebär att de påskynda nedbrytningsprocessen i komposthögen. Hugga nässlorna minskar ytan och göra sönderfall ännu snabbare. Du kan enkelt lägga nässlor till komposthög, så länge du behålla rätt ingrediens förhållandet.

Instruktioner

1 Skär av nässlor rötter med vassa trädgårdssaxar. Om du lämnar rötterna på, kommer de att växa i komposten.

2 Skär nässlorna i 6-tums bitar så att de bryts ned lättare. Du kan också lägga ut dem på gräsmattan och köra en gräsklippare över dem för att hugga dem i bitar.

3 Lägg nässlorna till komposten. Komposthögen bör vara 30 delar brun material till en del grönt material, så att bara lägga tillräckligt nässlor att upprätthålla detta förhållande. Bruna material inkluderar blad, barr och sågspån. Greens material inkluderar gräsklipp, trädgårdsavfall och kökspapperslappar.

4 Vrid högen en gång i veckan för att påskynda nedbrytningen. Nässlor är en naturlig kompost aktivator, så högen kan sönderdelas snabbare än du förväntar dig det.