XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man lagar fantastiska curryrätter

Introduktion

Enligt vilken? tidskrift, 70 procent av britterna tycker curry, medan en årlig nationell Curry vecka hålls varje oktober för att främja och fira curry rätter. Tidningen rekommenderar curry finsmakare för att undvika färdiga såser vid matlagning och göra sina egna currypasta. Oavsett recept du väljer, kommer följande tips hjälpa dig att omvandla den till en fantastisk curry.

Kryddor

Håll pulveriserade kryddor färskt i lufttäta behållare. Curry kock Gavin McArdell föreslår du slipa färska kummin och korianderfrön omedelbart före matlagning, för maximal smak. Använd röd chili, råder Sanjeev Kapoor, beskrivs av BBC Radio 4 som "Indiens mest kända kock." Blanda din valda kryddor till en pasta med tomat, farinsocker eller stuvad kokos.

Olja

Tillsätt olja till en stor tjockbottnad kastrull. Traditionellt är skirat smör kallas ghee används för att steka lök och kryddor för en curry, men olivolja gör en acceptabel ersättning. Använd rikligt med olja, skumma bort eventuellt överskott från ytan av curry med bladet på en kniv i slutet av tillagningstiden.

Lök och vitlök

Hacka lök så fint som möjligt och stek dem på låg värme tills de är mjuka och genomskinlig, som ett första steg i matlagning din curry. Skala och krossa en vitlöksklyfta och lägga till lök när de har mjuknat. Rör om, att noggrant införliva vitlök.

Ingefära

Riv ingefära direkt i curry, när du har bildat vitlök med löken. Lägg din currypasta och sedan ditt curry huvudingrediens, hackade kuber av kött, fisk eller grönsaker. Kontrollera kuberna är väl belagda i olja, vitlök och ingefära. Låt köttet till brun på alla sidor.

Stock

Gör lager i förväg, för att lägga till curry som kockar. För grönsaksbuljong, sjud hackade morötter, selleri och lök i en stor kastrull med vatten i minst två timmar. Gör köttbuljong genom att koka kött eller kyckling ben. Skumma någon avskum från lager yta som den stiger. Store kylda lager i kylskåpet. Tillsätt lite lager till din curry när det blir så tjock att det finns risk för brännskador.

Chili

McArdle föreslår du lägger hackade chillis till curry tidigt i matlagning om du föredrar en mildare smak och senare om du gillar din curry varm. Han varnar för att lägga till chilipulver i sista stund, som krydda behöver tid för att utveckla sin fulla smak i skålen.

örter

Lägg hackad koriander bladen mot slutet av tillagningstiden, för att ge färg och doft. Använd alltid färska blad i stället för torkad koriander, att göra det mesta av sin "läcker" arom, föreslår Sanjeev Kapoor.

Salt

Smaka din curry mot slutet av sin tillagningstiden och justera kryddningen genom att tillsätta salt om du tror att den behöver det, råder McArdell. Han tror inte att lägga salt till hemgjorda curry är "en av de största misstag" folk gör när du lagar mat indisk mat.

Virvel av lyx

Lägg yoghurt, grädde eller kokosmjölk precis innan servering, för att ge en virvel av lyx till skålen. Dessa ingredienser skapar en tilltalande rik och silkeslen konsistens till din sås. Var sparsam men och bara lägga en tesked eller så på en gång, eftersom alltför mycket kan förstöra din curry, enligt den brittiska Curry sunda tips webbplats.