XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man lagrar Bröd Jäst


En viktig del av bröd är jäst. Jäst är en liten, en encellig organism, vars enda uppgift är att äta socker (kolhydrater) och producerar koldioxidgas tillsammans med alkohol. Det är koldioxidgasen att jäst producerar som orsakar bröd att stiga. Om du tänker göra bröd, måste du hålla jäst. Det bästa sättet att hålla jästceller vid liv mellan förvärva dem och baka ditt bröd beror på vilken typ av jäst som du har.

Instruktioner

Store yeast at room temperature. En butik jäst vid rumstemperatur. Aktiv torrjäst kan förvaras i rumstemperatur i upp till fyra månader efter öppnandet, eller fram till utgångsdatumet stämplas på förpackningen, beroende på vilket som kommer först. Du kan också lagra bröd maskin jäst och omedelbar jäst på detta sätt.

Store yeast in the refrigerator. 2 Store jäst i kylskåp. Vissa jäst, såsom färsk jäst (inte torkad), överlever längre om de förvaras i kylskåp. Färsk jäst kommer att överleva under upp till fyra månader i kyl, även om det kommer att förlora dess potens över tiden.

Grow your own starter yeast. 3 Odla din egen start jäst. En jäst starter är en blandning av jäst, mjöl och vatten förvaras i kylskåp. Gör start jäst genom att blanda din jäst med varmt vatten och mjöl, sedan lagra den i en lufttät behållare i kylskåpet. Lämna utrymme i behållaren för den gas som kommer att släppas av din utfodring jäst. En gång i veckan, ta starter ur kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur. När det har värmts upp, ta bort cirka 75 procent av din blandning från behållaren (du kan använda denna jäst i ett recept om du är beredd att eller bara kasta det). Sedan ersätta vad du tog ut med lika delar varmt vatten och mjöl. Du måste tillåta startjästblandningen att komma till rumstemperatur innan du lägger det varma vatten eftersom sätta varmt vatten direkt på kallt jäst kan chock och döda din starter. När du har blandat ihop allt, lägger tillbaka den i kylskåpet för en annan vecka. Du kan upprepa dessa steg för att hålla din jäst liv på obestämd tid.