XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man odlar Boston Ivy


Boston murgröna, även känd som japansk murgröna eller Boston ranka, är en lövfällande klättring vinstockar som odlas för sitt prydnadsvärde mot sten och tegelväggar. Det är en av de vanligaste planterade vinstockar i USA, och dess popularitet kan uppstå från dess enkla vård och skönhet. De enkla, mörkgröna bladen en djup scharlakansröd färg under hösten om växter odlas i full sol. Boston murgröna planteras i skumma platser ger kanske inte ljusa färger, men kommer att växa och expandera lätt.

Instruktioner

1 Välj en plantering plats som har väldränerad, bördig jord nära en vägg, till spaljé eller annat stöd för Boston murgröna klättra. Förbered platsen genom att sprida en 1- till 2-tums lager av organiska kompost över området. Använd en jordfräs för att införliva i marken.

2 växt Boston murgröna växter eller barrots sticklingar tidigt på våren. Rymd växter 10 till 12 inches isär, eftersom de behöver gott om utrymme att växa och expandera. Full sol är bäst för optimal höstfärg, men Boston murgröna växer också i skugga om det behövs.

3 Vatten omedelbart efter plantering, och sedan en gång var 2 veckor i skuggade områden. Vatten en gång per vecka i full sol eller under torra perioder. När Boston Ivy är etablerad, endast vatten under veckor som får mindre än en tum av naturliga regn.

4 Mata Boston murgröna växter en gång per år på våren, med hjälp av en balanserad organiska gödselmedel formuleras för träd och buskar. Följ tillverkarens instruktioner för korrekt dosering och tillämpning. Vatten noggrant efter gödsling för bästa resultat.

5 Prune Boston murgröna på våren ungefär en gång per år, men bara om det är nödvändigt att kontrollera dess storlek. Använda sekatör att klippa vinstockar precis ovanför noden, eller det område där bladskaftet möter huvudstammen. Nya skott kommer att dyka upp från äldre noder, vilket resulterar i mer kompakt tillväxt.